eMCe plac ozaveščaProjekti

Ambasadorji

By 26 april, 2018 No Comments

Ekipa mladinskega kulturnega kluba eMCe plac je povabila izbrane ljudi, da postanejo naši AMBASADORJI projekta »eMCe plac ozavešča« in tako pomagajo mlade motivirati za bolj kakovostno preživljanje prostega časa, odkrivanje in razvijanje svojih potencialov, aktivno vključevanje v družbo ter uresničevanje svojih idej.

 

O naših ambasadorjih

Ko smo pripravljali izbor ambasadorjev, smo iskali predvsem srčne, karizmatične ljudi z zanimivo življenjsko zgodbo, ki so svojo energijo usmerili v ustvarjanje uspešnih projektov in zgodb, ki mlade navdihujejo in po katerih se zgledujejo, s tem pa lahko vplivajo na njihove življenjske odločitve.

 

Zakaj jih potrebujemo?

Mladim želimo preko njih in njihovega dela predati sporočilo, kako pomembno je kakovostno preživljanje prostega časa in izkoriščanje svojih potencialov. Cenimo njihovo delo, saj vemo, da so uspehe dosegli s trdim in poštenim delom. Verjamemo pa tudi, da lahko z osebnim pristopom motiviramo mlade, da sledijo njihovem zgledu.

Prvi trije ambasadorji so:

Uroš Kuzman

Uroš Kuzman zase pravi, da je 'otrok MC-ja', saj je v njem prebil večino srednješolskih in študentskih vikendov. V njem se je udejanjal tako kot član različnih bandov (Apsurd, Frozen Hell, Luminodoche), vokalist Šaleškega študentskega okteta, režiser šolske predstave in zadnja leta kot komik. Danes je Uroš oče dveh otrok in asistent na Fakulteto za matematiko in fiziko, v svetu stand upa pa postaja vse bolj opazen. Na žaru je tako popekel Jana Plestenjaka, Boruta Pahorja in Perico Jerkovića, bil je del cikla StendAp predstavlja na Kanalu A, sodeluje pa tudi v oddaji na RTV: Ugriznimo znanost. Kot doktor matematike tako velja za najbolj izobraženega med komiki!

Tanja Tajnik

Tanja Tajnik je plesalka/učiteljica plesa ob drogu in profesorica capoeire - brazilsko plesno borilne veščine. Po izobrazbi je doktorica znanosti, kar se velikokrat odraža v njenem ustvarjanju, saj v svojih projektih prek umetnosti opozarja na problematiko, ki jo v svojem poklicnem raziskovanju odkriva. Je ustanoviteljica Pipoca Academy šole, ki jo vodi in zastopa v Velenju. Pole dance-u in capoeiri se posveča intenzivno že desetletje. Znanja pridobiva od velikih zvezd obeh veščin, saj se redno udeležuje delavnic po Sloveniji, Evropi in Braziliji, kar dviguje kakovost njenega učenja. Poučuje otroke, mladino in odrasle; prostovoljno pa je poučevala tudi v slovenskih ženskih zaporih z namenom zagotavljanja telesne vadbe v zaprtih ustanovah.

Josip Križnič

Josip Križnič aka Assembler je svojo glasbeno pot začel konec 90-ih let prejšnjega tisočletja. Med leti 2003 in 2007 je deloval kot član dvojca Double System Project. Z bratom Antoniem Križničem (Tonske) sta z nastopi v živo in lastno glasbeno produkcijo soustvarjala takratno slovensko elektronsko glasbeno sceno. Z ustanovitvijo društva Cogo, leta 2008, v katerem deluje z Antoniem Križničem in Matijo Vovkom aka. MAC-10, je začel prirejati različne kulturne, zabavne in izobraževalne dogodke s poudarkom na kulturi elektronske glasbe. Danes Assembler skozi Cogo vse tesneje sodeluje z mednarodno uveljavljenimi glasbenimi umetniki, ki s svojimi nastopi bogatijo lokalni kulturni prostor. Cogo je v 10-ih letih delovanja vzpostavil plodno sodelovanje z lokalnimi mladinskimi organizacijami in drugimi institucijami v slovenskem in mednarodnem prostoru in se tako izoblikoval v stabilno platformo za prezentacijo sodobne elektronske glasbe kot kulture.

RK Gorenje: Aleks Kavčič, Emir Taletović, Jernej Drobež

Aleks Kavčič (187 cm, 1996) je slovenski reprezentant.
Kavčič, ki igra na položajih levega in srednjega zunanjega igralca, je celotno dosedanjo športno pot preživel pri prvoligašu iz Škofje Loke, za katerega je uspešno nastopal v vseh selekcijah. V članski ekipi, ki je tedaj začenjala novo pot v 2. ligi, je kot kadet debitiral v sezoni 2012/13. Izdatno je pripomogel k preboju Škofjeločanov v Ligo NLB za prvaka, saj je bil s 122 goli na 18 tekmah drugi najboljši strelec prvega dela tekmovanja.
V mlajših letih je bil standardni član reprezentančnih selekcij. S kadetsko izbrano vrsto je osvojil tri medalje – zlati leta 2013 na evropskem olimpijskem festivalu mladih na Nizozemskem ter leto dni kasneje na olimpijskih igrah mladih v kitajskem Nandžingu, s svetovnega prvenstva leta 2015 v ruskem Jekaterinburgu pa se je Slovenije vrnila kot srebrna. Bil je tudi član mladinske reprezentance, ki je leta 2016 na evropskem prvenstvu na Danskem zasedla 11., naslednje leto na svetovnem prvenstvu v Alžiriji pa deveto mesto.

Igralno mesto: levi/srednji zunanji

Emir Taletović (189 cm, 1990) je svoje prve rokometne korake naredil prav v velenjskem klubu, katerega barve je v preteklosti zastopal v vseh selekcijah. S članskim moštvom se je dokopal do prvega in tretjega naslova državnega prvaka v zgodovini kluba, medtem ko je bil v sezoni 2010/11, ko je Gorenje Velenje prav tako stopilo na slovenski rokometni Olimp, posojen v novomeško Krko. Jeseni 2014 se je nekdanji mladinski reprezentant preselil k mariborskemu Braniku, leto za tem pa nato prvič odšel na tuje in na Poljskem okrepil prvoligaško moštvo Gwardia Opola. Pred sezono 2016/2017 se je pridružil avstrijskemu prvoligašu Brucku, katerega član je tudi v tej sezoni. S slednjim bo v prihodnje tesneje sodeloval tudi RK Gorenje Velenje, ki je z avstrijskim klubom podpisal pismo o nameri po tesnejšem sodelovanju. To bo zajemalo več področij, med drugimi tudi pomoč pri izobraževanju trenerskih kadrov in razvoju mladih igralcev.

Igralno mesto: vratar

Jernej Drobež (194 cm, 2000) je član slovenske kadetske reprezentance in članske ekipe.

Igralna pozicija: levi zunanji

Brez drog maš več šans

Ne izgubljaj priložnosti, prevzemi odgovornost za svojo prihodnost!

Zahvaljujemo se ambasadorju Urošu Kuzmanu, da je podprl naš projekt ozaveščanja, in celotni igralski ekipi.

Obvladaj sam kovinske droge

Dovolj kakovostno preživljaš svoj prosti čas?

Najraj rolam direkt v eter

Ne droga, naj bodo prve asociacije na party glasba, trud, znanje, P ( peace ) L (love) U (unity) R (respect).

Ni fajn bit zadet!

Je pa fajn zadet gol.

Hvala Rokometni klub Gorenje, hvala Aleks Kavčič, Emir Taletović in Jernej Drobež.

http://www.rk-gorenje.com/

DANES DOGAJA

Dogodki, ki so na sporedu danes.

2 april 2020

No Events were found.

UPCOMING EVENTI

To so naslednji dogodki, ki so na programu eMCe placa.

Ponedeljek
Torek
Sreda
Četrtek
Petek
Sobota
Nedelja
30
31
1
Current Date
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3

Copyright © Zavod eMCe plac 2018 | Made by Matic Korošec