DEMOLITION GROUP, BITCH BOYS, TEN VOLT SHOCK (NEM), FUZZ ORCHESTRA (I)

By 8 junija, 2018 No Comments

24 avgusta, 2018 21:00

Datum

24. 8. 2018

Ura

Pričetek ob 21. uri

Lokacija

eMCe plac,
Šaleška cesta 3,
3320 Velenje

Vstopnina

Vstop prost!

Veterani slovenske alternativne glasbe, legendarna zasedba Demolition Group, ki ustvarja že več kot trideset let, še vedno igra neposredno, surovo, do zadnje kaplje znoja, do zadnje kaplje krvi! Ikone slovenskega surf rocka, Bitch Boys, so se odzvali na surfrevival, sprožen s soundtrackom kultnega Tarantinovega filma Pulp Fiction sredi devetdesetih let in uspeli tudi v tujini. Kritiki o noise / post / punk / rock bandu Ten Volt Shock pišejo, da stresajo telesa in so bolj zasvoljivi od vsake droge. Fuzz Orchestra mešajo heavy rock sound s fluxus analognimi prizvoki in pripovedmi, ki so zgrajene in sposojene iz zvokovnih vzorcev starih filmov in dokumentarcev, ki obujajo pozabljene mojstrovine, ležeče na dnu neskončnega morja kulturne produkcije.

DEMOLITION GROUP, BITCH BOYS, TEN VOLT SHOCK (NEM), FUZZ ORCHESTRA (I)

DEMOLITION GROUP

rock

Ostajajo brezkompromisna rock zasedba in še vedno delujejo na robu alterja in undergrounda. Veterani slovenske rock scene z eksplozivnim nabojem, še bolj udarni in samosvoji. Jasni in glasni, z občutljivim in kritičnim odnosom do aktualnega dogajanja in čedalje večje atomizacije družbe. Novi album »Pojdiva Tja« sicer nima tako neposrednega in aktivističnega naboja, kot sta ga imela predhodna »Planet starcev« in »Zlagano sonce«, še vedno pa ohranja tako skozi glasbo, tekste in pojavnost kritičen odnos do dogajanja okrog nas. Z več kot 30 leti ustvarjanja so Demolition Group ena najbolj trdoživih in avtentičnih skupin pri nas, njihova glasba pa je samosvoj in energičen spoj ritma, kitarskih rifov in arhaičnega vokala, ki se prepleta z zvokom saksofona in v zadnjem obdobju tudi elektronike.

FUZZ ORCHESTRA (I)

heavy rock sound s fluxus analognimi prizvoki

Fuzz Orchestra mešajo heavy rock sound s fluxus analognimi prizvoki in pripovedmi, ki so zgrajene in sposojene iz zvokovnih vzorcev starih filmov in dokumentarcev, ki obujajo pozabljene mojstrovine, ležeče na dnu neskončnega morja kulturne produkcije.

BITCH BOYS

surf rock

Ikone slovenskega surf rocka, Bitch Boys, so se odzvali na surfrevival, sprožen s soundtrackom kultnega Tarantinovega filma Pulp Fiction sredi devetdesetih let in uspeli tudi v tujini.

TEN VOLT SHOCK (NEM)

Noise Post Punk Rock

Kritiki o noise / post / punk / rock bandu Ten Volt Shock pišejo, da stresajo telesa in so bolj zasvoljivi od vsake droge.

DANES DOGAJA

Dogodki, ki so na sporedu danes.

8 decembra 2021

No Events were found.

UPCOMING EVENTI

To so naslednji dogodki, ki so na programu eMCe placa.

Ponedeljek
Torek
Sreda
Četrtek
Petek
Sobota
Nedelja
29
30
1
2
3
4
1
5
6
7
1
Current Date
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2

Copyright © Zavod eMCe plac 2018 | Made by Matic Korošec