KONCERTNA PREMIERA: MRIGO – “Samojezni v kulturi” & SLICK – album “Sveža plat” z gosti

By 29 marca, 2022 No Comments

23 aprila, 2022 00:00

Datum

23. 4. 2022

Ura

Pričetek ob 21. uri

Lokacija

eMCe plac,
Šaleška cesta 3,
3320 Velenje

Vstopnina

5 €
KONCERTNA PREMIERA:
MRIGO – projekt “Samojezni v kulturi” & SLICK – album “Sveža plat” z gosti
Vstopnina: 5 €
MRIGO
Velenjski glasbenik, ustvarjalec in organizator dogodkov Darjan Jeličič – Mrigo je dolgoletni ambasador velenjske hip hop scene, mesta Velenje in vidnejši protagonist slovenske hip hop scene.
V projektu Samojezni v kulturi, ki je nastal v času epidemije kot odgovor na aroganco pa tudi cenzuro vladajočih, je dobil navdih za pisanje družbeno kritičnih in proti vladnih besedil, posledično pa ustvaril glasbo, ki opozarja na utesnjenost in izraža razočaranje in jezo ustvarjalcev. Pri projektu je sodeloval s številnimi reperji in pevci, ki so tudi opozarjali na različne pritiske oblasti na posameznike in kulturne ustanove, to so Nikolovski, Jadranka Juras, Leopold I., Semo, Samo Boris, Eyeceeou, Mirko Grozny, Amo, Triiiple, U Kan, Problem, Joe Joe. Nekatere od naštetih bomo videli in slišali na predstavitvi v Velenju.
Trenutnim oblastem v Sloveniji je kultura na zadnjem mestu, nepomembna in odveč, SAMOJEZNIM ne bo nikoli!
SLICK
Slick je mlad velenjski raper, ki je svojo umetniško pot začel v srednji šoli in se od takrat uveljavlja na slovenski sceni. V njegovih pesmih se čuti globoko osebno in iskreno noto, rime pa so napisane tehnično in premišljeno.
Album “Sveža plat”
»Človeške misli morajo teči, kot reka, da izpira slabe občutke in misli. V nasprotnem primeru se nabirajo in samo eksplodirajo.«
»Ko je dobro, uživajte, ko je slabo, se premikajte, da bo čimprej mimo; Plemenitost je v svežini, zato ostani raje svež, kot ta Sveža Plat, ki bo večno sveža samo, če jo boš neprestano vrtel« pravi o albumu gost in pripovedovalec satire Žan Papič.
»Sveža plat ima zame ogromen sentimentalen pomen, je moj prvi album, moj prvi resen projekt v katerega sem preko glasbe in besedil prenesel vse svoje uspehe, negotovosti ter čustva. Da je ta album nastal, sem spal po kavčih v studiu, postavil sem se v vlogo dirigenta projekta, usmerjal vse aspekte in navsezadnje tudi upal, da se bo nekoč vse izplačalo.«
Album je nastajal pozimi med letoma 2021/22 v studiu STVA UHO v centru Ljubljane na Pražakovi 8. Celoten proces snemanja in mešanja je bil opravljen v tem studiu, ki dobiva vedno več prepoznavnosti na podlagi kvalitetne produkcije in zvoka. Ekipa talentiranih in mladih ustvarjalcev, ki pokrivajo vsa multimedijska področja se je izvrstno izkazala pri oblikovanju vizualne podobe, fotografiji ter idejami, ki spremljajo celoten projekt.
Na predstavitvi lahko pričakujemo tudi vse goste na albumu, ki so Masayah, Mrigo in Emkej.

DANES DOGAJA

Dogodki, ki so na sporedu danes.

23 maja 2024

No Events were found.

UPCOMING EVENTI

To so naslednji dogodki, ki so na programu eMCe placa.

Ponedeljek
Torek
Sreda
Četrtek
Petek
Sobota
Nedelja
29
30
1
2
3
4
1
5
6
7
8
9
1
10
1
11
1
12
1
13
14
15
16
17
1
18
1
19
20
1
21
22
Current Date
23
24
3
25
3
26
2
27
28
29
30
31
1
1
2

Copyright © Zavod eMCe plac 2018 | Made by Matic Korošec