Sound Arson 9.3 main event: Tovariš Strmoglavljen in Psihedelavci, Body Says No, The Shizs, Kočan & Jančič

By 17 aprila, 2019 No Comments

11 maja, 2019 20:00

Datum

11. 5. 2019

Ura

Pričetek ob 20. uri

Lokacija

eMCe plac,
Šaleška cesta 3,
3320 Velenje

Vstopnina

Vstop prost!

Glavni dogodek 9. sezone Sound Arsona bo letos razmontiral teraso pred klubom eMCe plac. Nastopili bodo Tovariš Strmoglavljen in Psihedelavci, doza hipnotične psihedelije s sunki stonerske burje, rock/punk rock/noise/pop Body Says No, punk/rock/grunge bend s pridihom balkanskih ritmov in melodij The Shizs in Kočan & Jančič duo s pesniško glasbenim projektom.

ŠKM Banda, Body Says No, The Shizs, Kočan & Jančič

Psihedelavci in Tovariš Strmoglavljen

Psihedelija, jazz, new wave, folk, etno

Doza hipnotične psihedelije s sunki stonerske burje, s paleto različnih instrumentov zapletajo poetične sprehode po gozdu raznih vzdušij v eksperimentalno psihedelično rokersko glasbeno gnezdo. Od vedrine do nevihte emocij v vrtincu psihedelične burje.
Z začetki v letu 2010 se je sprva ``one man band`` projekt Martina Ukmarja (ki so ga takrat mediji označili kot tihega protagonista nekonvencionalnega, kvazi obstoječega glasbenega vala »nova čudna Slovenija«) v zadnjem obdobju prelevil v razširjeno zasedbo, v kateri je Nastja Janžekovič na električni violi stalnica, v nekaj skladbah pa se jima na bobnih pridruži še Samo Pavlica – Linč.

Martinov sprva improvizirano spontan pristop k ustvarjanju se je sčasoma in predvsem v zadnjem obdobju z razširjeno zasedbo oblikoval v zdaj koherentno formo, ki sicer še vedno vključuje izvirni pristop v malo bolj urejeni obliki. Glasbeniki tvorijo razpršene melodije, ki iz navidezne izrazne kaotičnosti skupaj z dislociranim vokalom in violo ter drugimi pripomočki rezultirajo v specifični polifoniji, v kateri naletimo tudi na fragmente psihedelije, jazza, new wave-a, folka, etna in ostalih rockovskih derivatov. Obstoječi izraz je plod zadnjega albuma ``bioakustika ekoelektronika``, ki mu lahko prisluhnete na spodnji povezavi. Od začetkov se tovariš pojavlja na različnih klubskih in festivalskih prizoriščih širom Slovenije, z občasnimi izleti po Balkanu.

Body Says No

rock/punk rock/noise/pop

Skupina Body Says No nastane leta 2016 v Ljubljani v postavi Enej Mavsar (vokal, kitara), Blaž Kocina (bobni) in Jošt Drašler (bas). V začetku leta 2018 začnejo s studijskim delom in odigrajo svoj prvi koncert v Trstu. Jeseni 2018 se jim pridruži še Martin Ukmar na kitari in klaviaturah.
Body Says No so spomladi 2018 posneli prvi EP z naslovom 3 songs s pomočjo Robija Bulešiča v kočevskem studiu BearTracks. Celotna izdaja je na voljo v digitalni obliki na platformi Bandcamp. Za uvodno skladbo Hatch pa predstavljajo svoj prvi videospot, ki ga je posnel Matej Čebulec.
Body Says No izvaja avtorsko glasbo s teksti v angleščini, ki jo napajajo podtalni žanri rock glasbe (noise rock, post-punk, americana, stoner rock...). Člani bendov delujejo, ali pa so delovali, v zasedbah Karmakoma, Low peak Charlie, Tovariš Strmoglavljen, Zmajev rep, Akami, Suzi Soprano, MeduzaleM, theLIFT...

Kočan & Jančič

pesniško glasbeni projekt

V pesniško glasbenem projektu pesnice Kristine Kočan in bobnarja Denisa Jančiča gre za sintezo poezije in glasbe na bobnih, pri čemer Kristina Kočan za koncertno predstavitev poezije uporablja glas kot tudi elektroniko. Bobni služijo kot kontrapunkt občasno nadvse liričnemu izrazu Kristine Kočan. Gre za sodoben in inovativen način prepletanja poezije in glasbe, kar pričara dogodek širše estetske vrednosti skozi paradigmo sinteze improvizacije, tako poezije kot glasbe, improvizacije, ki je že tako vidna v poeziji Kristine Kočan kot tudi glasbi Denisa Jančiča.V njunem projektu nista glasba in poezija nikoli izolirani entiteti, temveč ostajata v nenehni interakciji, dialogu, mestoma celo soodvisnosti. Letos je izšel album, na katerem poleg Kočanove in Jančiča sodelujeta še Samo Šalamon na basu in moogu ter Vasko Atanasovski na saksofonu in flavti. im|pro s|prehod, by Kristina Kočan

The Shizis

punk/grunge/alternativa

The Shizs ustvarjajo avtorsko glasbo, katera žanrsko plava v vodah punka, grunga in alternative. Začutiti je tudi južnajške ritme in melodije.

DANES DOGAJA

Dogodki, ki so na sporedu danes.

28 januarja 2023
18:00 to 11 februarja, 2023

ŠŠK VADBA

Ostalo

[vc_column column_padding="no-extra-padding" column_padding_position="...

Več
20:00

PLAYS: Organizirano igranje družabnih iger

Druženje

[vc_column column_padding="no-extra-padding" column_padding_position="...

Več
23:00 to 31 januarja, 2023

Abonmaji: sezona 2023

Ostalo

[vc_column column_padding="no-extra-padding" column_padding_position="...

Več

UPCOMING EVENTI

To so naslednji dogodki, ki so na programu eMCe placa.

Ponedeljek
Torek
Sreda
Četrtek
Petek
Sobota
Nedelja
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
1
7
8
9
10
11
12
13
2
14
2
15
16
1
17
1
18
1
19
1
20
2
21
2
22
1
23
1
24
1
25
1
26
1
27
2
Current Date
28
3
29
2
30
2
31
2
1
2
3
4
5

Copyright © Zavod eMCe plac 2018 | Made by Matic Korošec