Sound Arson 9.4: Stoneflow, Omega Sun, Darla Smoking

By 8 novembra, 2019 No Comments

29 novembra, 2019 21:00

Datum

29. 11. 2019

Ura

Pričetek ob 21. uri

Lokacija

eMCe plac,
Šaleška cesta 3,
3320 Velenje

Vstopnina

3 €

Četrta epizoda devete sezone Sound Arson dogodkov nam bo tudi tokrat postregla z novo glasbeno poslastico. Kvartet Stoneflow zase pravi, da njihova glasbena kemija brezkompromisne kitarske muzike, tekočih ritmov in psihadeličnega flowa v kombinatoriki sega onkraj žanrskih omejitev. Omega Sun igrajo lastno interpretacijo stoner rock glasbe, Darla Smoking pa bosta v Velenju predstavila čisto nov album Extinct, preko katerega izražata gnev ob dejstvu, da kot družba že več desetletji ignoriramo in dovoljujemo vsa ta genocidna dejanja na račun ekonomskih in političnih odnosov.

OMEGA SUN

Stoner Rock

Omega Sun so stari znanci odrskih prizorišč, saj mastne kitarske rife stonerja in dooma tako doma kot v tujini preigravajo že od leta 2013. Po nekaj spremembah v zasedbi v preteklosti, so se ustalili kot trojec in konec leta 2017 povili svoj dolgometražni prvenec. Kdor jih je doživel v živo, lahko tudi ugiba, zakaj so si vzeli toliko časa. Trenutno preigravajo festivalske odre, ustavili pa se bodo tudi na najbolj poletnem vrtu v Ljubljani.

Plošček Opium for the masses koherentno zaobjema vse tisto, kar zasedba delivera tudi v živo. Omega Sun z odločnim ritmom, subtilnimi činelami in bučnim basom gradijo zadimljeno atmosfero, ki ji z bogatim vokalom in iznajdljivimi kitarskimi vložki dodajajo širino. Zvok benda je zasidran v zapuščini stonerja in starošolskega rocka, a ga Omega Sun skozi svoj premišljen pritop nadgrajujejo in izpopolnjujejo.

DARLA SMOKING

Experimental Dub

Darla Smoking se po prvencu Big Bug in plošči Pass The Bless v sodelovanju z raperji in producenti Levnijem, Stormtrap Asifehom, Ethnique Punchem in Najijem iz Turčije, Palestine in Irana posveča bitjem, ki se borijo s preživetjem in se v zadnjih slabih sto letih soočajo z izumrtjem. Nova plošča Extinct bo govorila in ponovno opozorila na zdesetkane Indijance brez prerije, Tibetance, ki jih silijo biti Kitajci, Maore in Aborigine, ki se utapljajo v mestni bedi, amazonski masaker nad gozdovi in ljudstvi največjih pljuč planeta,vse do zadnjega pastirja v Bolgariji,ki izumira skozi globalizacijo, posegla pa bo tudi v živalski zvočni svet pod Antarktiko.Predvsem pa bo nova plošča izpljunila gnev, ki ga Darla občuti ob dejstvu,da kot družba že več desetletji ignoriramo in dovoljujemo vsa ta genocidna dejanja na račun ekonomskih in političnih odnosov, ki jih gojimo v strahu pred kritiko in ultimati svetovnih velesil in mogotcev, a se hkrati ne zavedamo, da s svojo tišinoravnopodpiramo vsa ta globalna dejanja, kot narodi in prav tako kot posamezniki.Extinct is the new dead.

STONEFLOW

Stoner Hard Rock

StoneFlow, navdušujoči tako za tradicionaliste, ki prisegajo na bolj heavy rock alternative s prizvokom puščavskega peska, kot za odločne ljubitelje svežega in udarnega avtorskega zvoka, vas vabijo na pokušino avtentičnega šusa do konca in naprej.

Glasbena
kemija med člani banda, je botrovala nastajanju avtorskih komadov brezkompromisne kitarske muzike, tekočih ritmov in psihadeličnega flowa v kombinatoriki, ki sega onkraj žanrskih omejitev. Mare, Žiga, Andraž ter Boštjan so skupaj zadnji kamen v mozaiku, ki
je sestavil edinstveni 'go with the stonefflow' odrsko razpuščeni šarm.

DANES DOGAJA

Dogodki, ki so na sporedu danes.

28 maja 2023
20:00

31.DMK | Stand up večer

Ostalo

[vc_column column_padding="no-extra-padding" column_padding_position="...

Več

UPCOMING EVENTI

To so naslednji dogodki, ki so na programu eMCe placa.

Ponedeljek
Torek
Sreda
Četrtek
Petek
Sobota
Nedelja
1
2
3
4
5
1
6
2
7
8
9
10
11
1
12
1
13
1
14
1
15
16
17
1
18
19
2
20
1
21
2
22
23
24
25
26
1
27
1
Current Date
28
1
29
30
31
1
2
3
4

Copyright © Zavod eMCe plac 2018 | Made by Matic Korošec