Sound Arson9.2: Werefox, Mart

By 14 marca, 2019 No Comments

12 aprila, 2019 21:00

Datum

12. 4. 2019

Ura

Pričetek ob 21. uri

Lokacija

eMCe plac,
Šaleška cesta 3,
3320 Velenje

Vstopnina

5 €

Eklektična kombinacija umazanih soničnih do doomersko-darkerskih kitarskih rifov, prefinjenega pristopa k pop melodijam ter bogatih in raznolikih aranžmajev – vse to so Werefox, petčlanski prekmurski alter-rock kolektiv izkušenih glasbenikov z bogatim glasbenim ozadjem, ki v živo prepriča s svojo surovo, hipnotično energijo. Nastopili bodo skupaj z Mart, netipično jazzovsko zasedbo ali navadno post-rock skupino. Četverica talentiranih glasbenikov iz Vipavske doline ustvarja domiselno instrumentalno glasbo, polno kompleksnih ritmov, melodičnih klavirskih premikov in virtuoznih kitarskih prehodov. Krasi jih sproščen in svobodomiseln pristop, ki se razživi v energičnih improvizacijah.

Werefox, Mart

Werefox

Dirty sonic dark doomish evol rock

Eklektična kombinacija umazanih soničnih do doomersko-darkerskih kitarskih rifov, prefinjenega pristopa k pop melodijam ter bogatih in raznolikih aranžmajev - vse to so Werefox, (od letos) petčlanski prekmurski alter-rock kolektiv izkušenih glasbenikov z bogatim glasbenim ozadjem, ki v živo prepriča s svojo surovo, hipnotično energijo. Skupaj ustvarjajo od leta 2011 in imajo za seboj dva studijska albuma; trenutno aktualni je še vedno lanski drugi album »Das Lied Der Maschinen«, ki je izšel pri domači založbi Monlee Records.

Werefox nikakor niso novinci na glasbeni sceni; za sabo imajo impresivnom koncertno kilometrino. Pevka Melanija Fabčič - Melée in kitarist Sašo Benko - Bekko (ki je znan tudi po svojem delu v Manul, Bekko in Kleemar´s live band), sta prvič združila moči v legendarnih Psycho-Path, ki so v 16 letih obstoja izdali 5 albumov i odigrali več kot 500 koncertov po celi Evropi.
Ko so Psycho-Path 2009 prenehali delovati, sta se Meli in Beko po letu in pol iskanja prave kombinacije glasbenikov in nekaj vmesnih zasedbah, povezala s kolegoma iz prekmurske scene: bobnarjem Davidom Halbom in basistom Manuelom Hahnom, ki sta prej igrala skupaj v bendu Sphericube (David je bil tudi član hrvaškega benda Lollobrigida, ko je le ta bil na višku svoje kariere) in nastali so Werefox. Novembra 2016 se jim je pridružil kitarist Hannes Jaeckl (nekoč Sans Secours in Ampersand), ki je hkrati tudi producent njihovega zadnjega albuma, kar je bistveno vplivalo na njihov live-zvok, ki je zdaj še močnejši in ostrejši.

Medtem ko jih je kritiško priznani prvenec ``I Am Memory``, vizualno podprt s stilno dovršenimi videi za March of the Finest i The Redneck Genius Story, vzpostavil kot ene najmarkantnejših protagonistov regionalne alternativne scene, jih je njihov drugi album ``Das Lied der Maschinen`` zapeljal v smer kompaktnejšega, ostrejšega, bolj prečiščenega in temnejšega zvoka.

Album se začne energično in preseneča iz pesmi v pesem, pri čemer razstira plasti bogatih aranžmajev, dinamike i raznolikosti. Umazani sonični do darkersko-doomerski kitarski rifi koketirajo s himnično spevnostjo in noise pop melodijami na divji vožnji v zarjaveli furiozni mašini skozi ogromno puščavo.
Sodelovali so tudi z ameriško eksperimentalno hip-hop skupino Dälek, ki je remiksala pesem Orange Red in jo transformirala v transcendentalno, meditativno, psihedelično, 8+-minutno drone-odisejo: https://youtu.be/NJKHKYW3ACQ !

Za Werefox sta leti 2016 in 2017 minili v znamenju promocije albuma ``Das Lied der Maschinen``, z nastopi na nekaj pomembnejših festivalih v regiji (Exit 2016, Lent 2016, 2 Super Dana, Styrian Sounds 2016) in klubskimi koncerti po Sloveniji, Hrvaški, BiH in Avstriji. Jeseni 2017 so se odpravili na prvo turnejo po Makedoniji, Bosni in Kosovem, ki je bila tako uspešna, da so se že v aprilu 2018 odpravili na naslednjo balkansko turnejo, ki jih je poleg v Makedonijo in na Kosovo popeljala še v Hrvaško, Srbijo in prvič tudi v Romunijo in Bolgarijo. Jeseni 2018 so se ponovno vrnili na Balkan in v sklopu tretje turneje obšli Srbijo, Makedonijo in Kosovo ter nastopili tudi na PIN konferenci v Skopju.

V novembru 2018 so Werefox izdali singl PRETTY GIRL NEEDS A BATH, ki je del trilogije pesmi, s katerimi skupina napoveduje svoj tretji studijski album (ta bo predvidoma izšel v začetku leta 2020).
V marcu 2019 izide drugi singl z naslovom THIS IN-SYNC-THING!

Zasedba:
Melée – vokal,
Sašo Benko – kitara, vokal,
Hannes Jaeckl - kitara,
Manuel Hahn - bas, vokal,
David Halb – bobni.

Mart

Experimental, Jazz, Rock

To ni tipična jazzovska zasedba ali navadna post-rock skupina. Četverica talentiranih glasbenikov iz Vipavske doline ustvarja domiselno instrumentalno glasbo, polno kompleksnih ritmov, melodičnih klavirskih premikov in virtuoznih kitarskih prehodov. Krasi jih sproščen in svobodomiseln pristop, ki se razživi v energičnih improvizacijah. Mart so pristni, domači; EP “Domestic” je bil posnet v kitaristovi dnevni sobi, v družbi domačih. Mart so teatralni; skladba z drugega kratkometražca “Theatrical” je bila tudi v resnici napisana za gledališko predstavo. Mart so čarobni; o tem priča najnovejši EP “Magical”, odzivi na njihove nastope pa to samo potrjujejo.

DANES DOGAJA

Dogodki, ki so na sporedu danes.

8 junija 2023
00:00 to 21 avgusta, 2023

Kunigundin natečaj – TO NI HAHA EVENT, TO JE HIHI EVENT

Kunigunda 2023

[vc_column column_padding="no-extra-padding" column_padding_position="...

Več

UPCOMING EVENTI

To so naslednji dogodki, ki so na programu eMCe placa.

Ponedeljek
Torek
Sreda
Četrtek
Petek
Sobota
Nedelja
29
30
31
1
2
2
3
1
4
1
5
1
6
1
7
1
Current Date
8
1
9
1
10
2
11
1
12
1
13
1
14
1
15
1
16
2
17
3
18
2
19
1
20
1
21
1
22
1
23
2
24
1
25
1
26
1
27
1
28
1
29
1
30
1
1
2

Copyright © Zavod eMCe plac 2018 | Made by Matic Korošec