konS: Tadej Droljc – Žarkolom

By 22 July, 2021 No Comments

23 August, 2021 21:00

Datum

23. 08. 2021

Ura

Pričetek ob 21.30 uri

Lokacija

Velika dvorana Doma kulture

Žarkolom, delo laserja, ukrivljenih ogledal in zvoka je performans, ki se ukvarja z volumetričnimi avdiovizualnimi objekti, ki se pojavljajo iz tesne sinhronizacije zlomljenih svetlobnih žarkov in zvočnih valov. Ti objekti so večstabilni– med opazovanjem nismo prepričani ali poslušamo zvok premikajoče se svetlobne strukture ali pa vidimo poosebitev zvoka ali nekaj vmes. V poetičnem prostoru Žarkoloma so vse te interpretacije veljavne. Ta nejasnost pomešana z alogamijo kombinacije zvoka in slik omogoča osebno doživetje avdiovizualne resničnosti ki je napolnjena s podzavestnimi željami in čustvi. Žarkolom ponuja okno v kateri nevidno prinese pod luč.

Tadej Droljc je slovenski umetnik in kreativni programer ki dela v presečišču zvoka, slike in luči. Za svoje delo je bil nagrajen z »Lumen Prize student Award«, s štipendijo »Dennis Smalley« za elektroakustično glasbo in dobil nagrado  »Madatac Most Promising Video Artist«. Svoja dela je predstavljal na festivalih po celem svetu, med drugim na znameniti Ars Electronici, L.E.V. festival, Paris Biennale NEMO, Semibreve, Brighton Digital festival, Sonica Glasgow, Lunchmeat, Node, etc. V okviru sodelovanja z Ars Electronica so bila njegova dela predstavljena tudi na dogodkih kot so  Marché du film – Festival Cannes, Inter BEE Tokyo ali IBC Amsterdam.

konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je odprta in razvijajoča se struktura, ki si prizadeva vzpostaviti povezave med skupnostmi, institucijami znanja, raziskovalnimi središči in gospodarstvom na sistemski ravni, pri čemer so vse strani zainteresirane za soustvarjanje trajnostne, varnejše in bolj etične prihodnosti v dinamičnem, nenehno spreminjajočem se svetu.

Prizadevanja za vzpostavitev aktivne mreže raziskav, produkcije in utemeljevanja boljših pogojev za raziskovanje, razvoj in realizacijo sodobnih raziskovalnih umetniških projektov, je združilo devet partnerjev – nevladnih organizacij, umetniških producentov, taktičnih medijev, javnih kulturnih središč in umetniška akademija na diagonali vzhodne in zahodne kohezijske regije: Zavod Kersnikova, Zavod Projekt Atol, Zavod Aksioma, Društvo Ljudmila, Zavod Cona, vsi iz Ljubljane, in Univerza v Novi Gorici – Akademija umetnosti, Mladinski center Velenje, LokalPatriot Novo mesto ter MKC Maribor.

Več na kunigunda.si

EVENTS TODAY

Dogodki, ki so na sporedu danes.

21 July 2024
15:00 to 28 July, 2024

Neki poletnega v Letnem kinu ob Škalskem jezeru

Druženje / Concerts / Other

[vc_column column_padding="no-extra-padding" column_padding_position="...

Več

UPCOMING EVENTS

To so naslednji dogodki, ki so na programu eMCe placa.

Ponedeljek
Torek
Sreda
Četrtek
Petek
Sobota
Nedelja
1
2
3
4
1
5
6
1
7
8
9
10
11
12
1
13
14
15
16
17
18
19
2
20
2
Current Date
21
1
22
2
23
3
24
2
25
2
26
2
27
2
28
1
29
30
31
1
1
2
3
4

Copyright © Zavod eMCe plac 2018 | Made by Matic Korošec