Ekipa mladinskega kulturnega kluba eMCe plac je povabila izbrane ljudi, da postanejo naši AMBASADORJI projekta »eMCe plac ozavešča« in tako pomagajo mlade motivirati za bolj kakovostno preživljanje prostega časa, odkrivanje in razvijanje svojih potencialov, aktivno vključevanje v družbo ter uresničevanje svojih idej.

 

O naših ambasadorjih

Ko smo pripravljali izbor ambasadorjev, smo iskali predvsem srčne, karizmatične ljudi z zanimivo življenjsko zgodbo, ki so svojo energijo usmerili v ustvarjanje uspešnih projektov in zgodb, ki mlade navdihujejo in po katerih se zgledujejo, s tem pa lahko vplivajo na njihove življenjske odločitve.

 

Zakaj jih potrebujemo?

Mladim želimo preko njih in njihovega dela predati sporočilo, kako pomembno je kakovostno preživljanje prostega časa in izkoriščanje svojih potencialov. Cenimo njihovo delo, saj vemo, da so uspehe dosegli s trdim in poštenim delom. Verjamemo pa tudi, da lahko z osebnim pristopom motiviramo mlade, da sledijo njihovem zgledu.

Naši ambasadorji so:

Uroš Kuzman

Uroš Kuzman zase pravi, da je 'otrok MC-ja', saj je v njem prebil večino srednješolskih in študentskih vikendov. V njem se je udejanjal tako kot član različnih bandov (Apsurd, Frozen Hell, Luminodoche), vokalist Šaleškega študentskega okteta, režiser šolske predstave in zadnja leta kot komik. Danes je Uroš oče dveh otrok in asistent na Fakulteto za matematiko in fiziko, v svetu stand upa pa postaja vse bolj opazen. Na žaru je tako popekel Jana Plestenjaka, Boruta Pahorja in Perico Jerkovića, bil je del cikla StendAp predstavlja na Kanalu A, sodeluje pa tudi v oddaji na RTV: Ugriznimo znanost. Kot doktor matematike tako velja za najbolj izobraženega med komiki!

Darjan Jeličić - Mrigo

Darjan Jeličić - Mrigo, prodorni velenjski raper, mojster besed, voditelj radijske oddaje BANGA, DJ, organizator manjših in večjih hip hop dogodkov po Sloveniji. član tandema Mrigz'nGhet, s katerim sta leta 2011 po besedah kritikov posnela enega izmed boljših albumov slovenskega rapa, domači ambasador street kulture, mentor mladim nadobudnim hip hop etuziastom, je svojo glasbeno pot začel v Mladinskem centru Velenje, še danes pa je velik doprinos glasbeno-kulturnega programa eMCe placa in Festivala mladih kultur Kunigunda. Poleg uspešno izdanih avtorskih plat, se lahko pohvali s številnimi sodelovanji z znanimi slovenskimi raperji in producenti.

``Mladinski centri zelo pomembni za skupnost, ker nudijo svobodo izražanja in duševno rast mladim, na katerih tako rekoč “svet stoji“. Za moj glasbeni uspeh je bil velenjski MC zelo pomemben, saj sem dobil možnost organiziranja in izvedbo svojega prvega koncerta.``

Mrigo je svojo karizmo, iskrenostjo in pristnostjo ``true`` tako mladim kot drugim generacijam.

Tanja Tajnik

Tanja Tajnik je plesalka/učiteljica plesa ob drogu in profesorica capoeire - brazilsko plesno borilne veščine. Po izobrazbi je doktorica znanosti, kar se velikokrat odraža v njenem ustvarjanju, saj v svojih projektih prek umetnosti opozarja na problematiko, ki jo v svojem poklicnem raziskovanju odkriva. Je ustanoviteljica Pipoca Academy šole, ki jo vodi in zastopa v Velenju. Pole dance-u in capoeiri se posveča intenzivno že desetletje. Znanja pridobiva od velikih zvezd obeh veščin, saj se redno udeležuje delavnic po Sloveniji, Evropi in Braziliji, kar dviguje kakovost njenega učenja. Poučuje otroke, mladino in odrasle; prostovoljno pa je poučevala tudi v slovenskih ženskih zaporih z namenom zagotavljanja telesne vadbe v zaprtih ustanovah.

Brigita Šinigoj

Naša zunanja sodelavka in podpornica, univerzitetna diplomirana psihologinja z opravljenim strokovnim izpitom in dolgoletnimi delovnimi izkušnjami, Brigita Šinigoj, se oglasi na telefon eMCe pomaga, kamor lahko pokličete, če ste v stiski in potrebujete pogovor. Sicer pa je naša nepogrešljiva vez med ``ulico in stroko``, srčna in topla oseba, na katero se redno obračamo po nasvet.
Brigita je vodja društva Hiša, ki se ukvarja z brezdomstvom, destigmatizacijo in dekriminalizacijo brezdomstva, vključevanjem brezdomnih v družbo, omogočanjem njihove družbene, ekonomske, kulturne emancipacije ter z ostalimi oblikami socialne izključenosti v lokalni skupnosti in širše.

Josip Križnič

Josip Križnič aka Assembler je svojo glasbeno pot začel konec 90-ih let prejšnjega tisočletja. Med leti 2003 in 2007 je deloval kot član dvojca Double System Project. Z bratom Antoniem Križničem (Tonske) sta z nastopi v živo in lastno glasbeno produkcijo soustvarjala takratno slovensko elektronsko glasbeno sceno. Z ustanovitvijo društva Cogo, leta 2008, v katerem deluje z Antoniem Križničem in Matijo Vovkom aka. MAC-10, je začel prirejati različne kulturne, zabavne in izobraževalne dogodke s poudarkom na kulturi elektronske glasbe. Danes Assembler skozi Cogo vse tesneje sodeluje z mednarodno uveljavljenimi glasbenimi umetniki, ki s svojimi nastopi bogatijo lokalni kulturni prostor. Cogo je v 10-ih letih delovanja vzpostavil plodno sodelovanje z lokalnimi mladinskimi organizacijami in drugimi institucijami v slovenskem in mednarodnem prostoru in se tako izoblikoval v stabilno platformo za prezentacijo sodobne elektronske glasbe kot kulture.

Šaleški študentski klub

Naveza Zavoda eMCe plac in Šaleškega študentskega kluba ima bogato zgodovino. Naši prostori, zgodbe, projekti in življenja se prepletajo že vrsto let. Hvala, da ste tudi uradno postali ambasadorji projekta eMCe plac ozavešča ❤️

Predstavniki:
Jošt Kodrič, predsednik
Vid Stropnik, podpredsednik, Svetnik ŠKIS&ŠOLS
Uršika Holešek, članica UO, PR in promocija
Špela Zlodej, članica UO, tajništvo

O ŠŠK
Šaleški študentski klub deluje že vse od leta 1957. Takrat je ideja o študentskem organiziranju pripeljala do njegove ustanovitve. Vse od začetka je vodilo za delovanje bila želja po povezanosti študentov in dijakov v Šaleški dolini in tudi iz sosednjih mest. Z več kot 500 člani danes ŠŠK spada med večje klube v Sloveniji in je član Zveze Škis, v kateri so že leta dejavni tudi njegovi aktivisti.

Svojim članom, tako študentom kot dijakom, ŠŠK nudi možnost izobraževanja, zabave, rekreacije, priložnosti za kulturno in umetniško udejstvovanje in socialne projekte, s katerimi klub priskoči na pomoč socialno ogroženim dijakom in študentom ter njihovim družinam. Poleg vsega tega pa študentski klub ponuja tudi možnost pridobivanja delovnih izkušenj na področju organizacije projektov, promocije, administracije, grafičnega oblikovanja in vodenja.

Z ohranjanjem nekaterih tradicionalnih in uvajanjem novih dogodkov vsaka generacija klubovcev na njem pušča pečat, a ostaja v koraku s časom. Dobra obiskanost dogodkov in močna podpora ne le drugih društev, temveč tudi lokalne skupnosti, dokazujeta kvalitetno delovanje kluba.

Med odmevnejše dogodke zagotovo sodijo tradicionalni festival Dnevi mladih in kulture, ki je eden največjih in najstarejših festivalov v Sloveniji, iniciativa PLAYS, ki nudi alternativno druženje ob družabnih igrah in udeleževanje na kvizih splošne razgledanosti, taborjenje v Ribnem, Oktoberfestič ter ”Mamo čez” zabave in izobraževanja.

V sklopu Šaleškega študentskega kluba deluje tudi Dijaška sekcija, s katero svojo dejavnost aktivisti približajo še srednješolcem in jim ponujajo možnost priprave lastnega programa v času šolskih počitnic.

https://ssk-klub.si/

RK Gorenje: Aleks Kavčič, Emir Taletović, Jernej Drobež

Aleks Kavčič (187 cm, 1996) je slovenski reprezentant.
Kavčič, ki igra na položajih levega in srednjega zunanjega igralca, je celotno dosedanjo športno pot preživel pri prvoligašu iz Škofje Loke, za katerega je uspešno nastopal v vseh selekcijah. V članski ekipi, ki je tedaj začenjala novo pot v 2. ligi, je kot kadet debitiral v sezoni 2012/13. Izdatno je pripomogel k preboju Škofjeločanov v Ligo NLB za prvaka, saj je bil s 122 goli na 18 tekmah drugi najboljši strelec prvega dela tekmovanja.
V mlajših letih je bil standardni član reprezentančnih selekcij. S kadetsko izbrano vrsto je osvojil tri medalje – zlati leta 2013 na evropskem olimpijskem festivalu mladih na Nizozemskem ter leto dni kasneje na olimpijskih igrah mladih v kitajskem Nandžingu, s svetovnega prvenstva leta 2015 v ruskem Jekaterinburgu pa se je Slovenije vrnila kot srebrna. Bil je tudi član mladinske reprezentance, ki je leta 2016 na evropskem prvenstvu na Danskem zasedla 11., naslednje leto na svetovnem prvenstvu v Alžiriji pa deveto mesto.

Igralno mesto: levi/srednji zunanji

Emir Taletović (189 cm, 1990) je svoje prve rokometne korake naredil prav v velenjskem klubu, katerega barve je v preteklosti zastopal v vseh selekcijah. S članskim moštvom se je dokopal do prvega in tretjega naslova državnega prvaka v zgodovini kluba, medtem ko je bil v sezoni 2010/11, ko je Gorenje Velenje prav tako stopilo na slovenski rokometni Olimp, posojen v novomeško Krko. Jeseni 2014 se je nekdanji mladinski reprezentant preselil k mariborskemu Braniku, leto za tem pa nato prvič odšel na tuje in na Poljskem okrepil prvoligaško moštvo Gwardia Opola. Pred sezono 2016/2017 se je pridružil avstrijskemu prvoligašu Brucku, katerega član je tudi v tej sezoni. S slednjim bo v prihodnje tesneje sodeloval tudi RK Gorenje Velenje, ki je z avstrijskim klubom podpisal pismo o nameri po tesnejšem sodelovanju. To bo zajemalo več področij, med drugimi tudi pomoč pri izobraževanju trenerskih kadrov in razvoju mladih igralcev.

Igralno mesto: vratar

Jernej Drobež (194 cm, 2000) je član slovenske kadetske reprezentance in članske ekipe.

Igralna pozicija: levi zunanji

Igor Kuna

Igor Kuna je večkratni zmagovalec freestyle tekmovanj, soustanovitelj Facebook strani Freestyle tržnica, ki je aktivna z namenom, da bi oživela slovensko freestyle rap sceno, da bi se organiziralo več tovrstnih dogodkov in to obliko rapa približalo novim generacijam. Bil je vodja in organizator iniciative ``Velenje ZA skatepark``, kjer se je v prid mladine zavzemal za postavitev novega centra urbanih športov, kasneje pa je sodeloval pri idejni zasnovi novega velenjskega skate parka.
Sicer se ukvarja s programiranjem v različnih jezikih in z različnimi orodji, v preteklosti je izvajal delavnice programiranja in med drugimi delal na mobilni aplikaciji Prevozi.org.

Pika Nogavička

Veliki ljudje nimajo nikoli nič prijetnega, imajo pa cel kup dolgočasnega dela in smešne obleke in kurje oči in komunalne davke ...``, pravi Pika Nogavička iz številnih knjig švedske pisateljice Astrid Lindgren. Dve korenčkasto rdeči kitki, pegice, dolgi, pisani in različni nogavici in preveliki čevlji - to je Pika. Vedno nasmejano, igrivo in navihano dekletce nadnaravnih sposobnosti, ki vedno stori kaj nepredvidljivega. A hkrati je to dekletce, ki ljubi mir, poštenje, naravo in otroško svobodo.`` - Pikin festival, Festival Velenje

Glavna faca in ikona Pika Nogavička je samosvoje dekle, ki dela marsikaj narobe - ali pa čisto prav, odvisno iz katerega zornega kota pokukaš? Za nas je spontana, iznajdljiva, prijazna in srčna! To pa je tisto, kar največ šteje!

Brez drog maš več šans

Ne izgubljaj priložnosti, prevzemi odgovornost za svojo prihodnost!

Zahvaljujemo se ambasadorju Urošu Kuzmanu, da je podprl naš projekt ozaveščanja, in celotni igralski ekipi.

Obvladaj sam kovinske droge

Dovolj kakovostno preživljaš svoj prosti čas?

Najraj rolam direkt v eter

Ne droga, naj bodo prve asociacije na party glasba, trud, znanje, P ( peace ) L (love) U (unity) R (respect).

Ni fajn bit zadet!

Je pa fajn zadet gol.

Hvala Rokometni klub Gorenje, hvala Aleks Kavčič, Emir Taletović in Jernej Drobež.

http://www.rk-gorenje.com/

Rajš ko na Fejsa grem do eMCe plejsa

In raj ko pit gredo študenti nardit izpit!

Naše ŠŠK sovice, hvala, da ste tudi uradno postali podporniki programa eMCe plac ozavešča!

Boljš ko tablete so šole narete

Večkratni zmagovalec freestyle tekmovanj Igor Kuna!

Ni važno kolk naložiš, važno je kam

Ikona, glavna faca, Pika Nogavička, samosvoje dekle, ki dela marsikaj narobe – ali pa čisto prav, odvisno iz katerega zornega kota pokukaš.

EVENTS TODAY

Dogodki, ki so na sporedu danes.

21 July 2024
15:00 to 28 July, 2024

Neki poletnega v Letnem kinu ob Škalskem jezeru

Druženje / Concerts / Other

[vc_column column_padding="no-extra-padding" column_padding_position="...

Več

UPCOMING EVENTS

To so naslednji dogodki, ki so na programu eMCe placa.

Ponedeljek
Torek
Sreda
Četrtek
Petek
Sobota
Nedelja
1
2
3
4
1
5
6
1
7
8
9
10
11
12
1
13
14
15
16
17
18
19
2
20
2
Current Date
21
1
22
2
23
3
24
2
25
2
26
2
27
2
28
1
29
30
31
1
1
2
3
4

Copyright © Zavod eMCe plac 2018 | Made by Matic Korošec