Partnerske organizacije in društva

Klub svoje poslanstvo uresničuje s programi in projekti, ki so plod lastnega delovanja, povezovanja z drugimi mladinskimi organizacijami in društvi ter z aktivnim vključevanjem mladih posameznikov. Pomemben del programa so tudi mladinski festivali, ki so opisani na koncu strani.

Mladinski center Velenje, kultura in izobraževanje

Kontakt:[email protected], 03 8981-922

Javni zavod Mladinski center Velenje, kultura in izobraževanje, deluje kot logistično in funkcionalno središče za mlade na področju razvoja, informiranja, izobraževanja in sociale, kulturnih dejavnosti, razvedrila in družbenega vključevanja mladih.

Mladinski center sestoji iz popoldanskega centra za otroke in mladino na Efenkovi cesti 61a, kulturni program se večinoma izvaja v prostorih kluba eMCe plac na Šaleški cesti 3, regionalni multimedijski center Kunigunda pa ima svoje prostore v stavbi Gaudeamus, v središču Šolskega centra Velenje.

Največji kulturni projekt Mladinskega centra Velenje predstavlja festival Kunigunda, mladinski center se ukvarja tudi z mednarodno mobilnostjo mladih (ESE, mednarodne izmenjave, mednarodni tabori), je skrbnik Pekarne, Hiše bendov in Letnega kina ob Škalskem jezeru. Pod Mladinski center Velenje spada tudi skupina prostovoljcev Udarnik, ki pomaga predvsem socialno ogroženim in starejšim občanom, sodeluje s Centrom Hiša, Varno hišo in Domom za varstvo odraslih Velenje.

Mladinski hotel, obnovljen in atraktiven objekt šteje 58 ležišč v dvo- do šestposteljnih sobah. Gostom so poleg osnovne storitve, ki zajema nočitev, prevleko za posteljnino, brisačo, omarico s ključkom, uporabo interneta in skupne kuhinje, na voljo tudi avtomati s toplimi, hladnimi napitki ter prigrizki in pranje perila. Prosti čas lahko gosti namenijo obisku Mladinskega centra, ki je lociran v povezanem delu iste zgradbe. Skupinam ponujamo tudi ugoden najem seminarskih prostorov in predavalnic z vso pripadajočo tehniko. Po naročilu uredimo poleg zajtrkov tudi kosilo ali večerjo v bližnji restavraciji. Del Mladinskega hotela Velenje je prilagojen tudi invalidom.

Šaleški študentski klub

Kontakt: [email protected]

Spletna stran: https://ssk-klub.si/

Facebook strani: https://www.facebook.com/klub.ssk/

Šaleški študentski klub nudi dijakom in študentom možnost izobraževanja, zabave, rekreacije, kulturne in umetniške dogodke, socialne projekte, s katerimi priskoči na pomoč socialno ogroženim dijakom in študentom ter njihovim družinam. Tako je že vse od leta 1957, ko so šoštanjski in velenjski študentje odšli v prestolnico, kjer so študirali, in od svojih kolegov od drugod dobili idejo o študentskem organiziranju.

Med večje in prepoznavnejše dogodke zagotovo sodijo tradicionalni festival Dnevi mladih in kulture, ki je eden največjih in najstarejših festivalov v Sloveniji, taborjenje v Ribnem, mnogo koncertov, razstav in drugih projektov tekom celega leta.

V sklopu Šaleškega študentskega kluba deluje tudi Dijaška sekcija, s katero želijo člani ŠŠK-ja svoj dejavnost približati že srednješolcem. Dijaki skrbijo za pestra počitniška dogajanja, imajo pa tudi svoj festival Park s5 dogaja.

Mladinski svet Velenje

Kontakt: [email protected]

Facebook: http://www.mladizaveleje.si/p/mladinski-svet-velenje/osnovni-podatki/

Mladinski svet Velenje (MSV) je krovna lokalna mladinska organizacija, ki združuje mladinske organizacije od leta 2003.

MSV je bil ustanovljen z namenom povezovanja, koordiniranja in zastopanja skupnih interesov članic.

Deluje z namenom:
a.) Izvajati in koordinirati projekte katerih namen je:

  • delovanje v korist mladih v MO Velenje,
  • aktivna integracija mladih v družbo v MO Velenje,
  • spodbujanje pozitivnih vrednot,
  • obveščanje javnosti z izdajo glasil in drugih publikacij MO Velenje,
  • izobraževanje mladih;

b.) Usklajevati in navzven predstavljati interese članic;
c.) Spodbujati vzajemno razumevanje, izmenjavo izkušenj in pripravljenost na sodelovanje;
d.) biti posvetovalno telo za vsa vprašanja, ki zadevajo mlade in mladinske organizacije;
e.) izvajati vpliv na mladinsko politiko MO Velenje;
f.) spodbujati razvoj mladinskih organizacij in aktivno udeležbo mladih v javnem življenju;
g.) spodbujati članice k sodelovanju z njim podobnimi organizacijami doma in v tujini.

Društvo producentov elektronske glasbe COGO

Kontakt: i[email protected], +386 31 642 651

Spletna stran: https://www.cogo.si

Društvo Cogo so leta 2008 v Velenju ustanovili trije glasbeni entuziasti (Josip Križnič, Antonio Križnič in Matija Vovk), katerih stična točka je bila ljubezen do elektronske glasbe in kulture, ki je z njo povezana. Namen društva je širjenje zavedanja o elektronski glasbi kot kulturi in ne le vrsti dobre vikend zabave. Skozi svoje projekte se člani društva trudijo zainteresirani javnosti predstaviti vse aspekte žanra. V ta namen izvajajo projekte, ki so tako kulturnega, izobraževalnega kot zabavnega značaja.

Darjan Jeličić – Mrigo (BANGA) samozaposleni v kulturi

Kontakt: [email protected]

Spletna stran: http://www.mrigo.si/

Facebook strani: https://www.facebook.com/mrigs.peace , https://www.facebook.com/Radio-Banga-140358260874/

Mrigo (Banga) je voditelj radijske oddaje BANGA na Mojem radiu, DJ, raper in organizator ter promotor hip hop dogajanja v Sloveniji. Z uvajanjem novega in ohranjanjem dobrega hip hop-a, se ukvarja že od leta 2001. V »placu« in na festivalih povezanih z Mladinskim Centrom Velenje, je omogočil koncerte izvajalcev kot so Edo Maajka, Elemental, Stoka, General Woo, Target, Zlatko, Nipke, Velebor, Drill…

Izdal je 5 studijskih albumov na založbi Wudisban Records in je član skupine Velebor. Je organizator največjega hip hop dogodka v Sloveniji – Hip Hop Reunion.

Društvo za razvoj in promocijo subkulture Železni Aktivizem

Kontakt: [email protected]

Facebook stran: https://www.facebook.com/zelezniaktivizem/

Smo društvo, ki se ukvarja predvsem z organizacijo koncertov. Naš namen je širiti metal subkulturo kolikor se le da. Organizirati čim več koncertov, na katerem bi nastopali tako lokalne, kot tudi skupine, ki so znane širši publiki ali celo svetovno znane.

Organiziramo tudi navadne klubske večere, kjer ob prijetni glasbi spijemo kakšno pivo, malo poklepetamo in razvijamo nove ideje. Poleg koncertov in klubskih večerov organiziramo tudi prevoze na koncerte drugod po Sloveniji. Tako podpiramo lokalne skupine in subkulturo nasploh.

Naj živi in se razvija ŽA norija! \m/

Festivali

Festival mladih kultur Kunigunda

Programska vodja festivala: Maruša Skornišek, [email protected], 031 421 074

Kontakt: [email protected]

Spletna stran: https://www.kunigunda.si/

Festival mladih kultur Kunigunda je devetdnevni mednarodni kulturni festival, ki se v drugi polovici avgusta zgodi na različnih lokacijah v mestu Velenje.

Njegovo ime izvira iz lokalne legende. Na Velenjskem gradu naj bi namreč živela prelepa mladenka z imenom Kunigunda, grajska služabnica, ki so jo obtožili čarovništva ter jo za kazen vrgli v vodnjak na gradu. Vse od takrat, naj bi Kunigunda strašila po grajskih sobanah. Festival, ki ga lokalni mladi v njenem imenu organiziramo že od leta 1998, pa ni nič kaj strašen. Po krivem obdolženi mladenki se želimo pokloniti z mlado kulturo, ki je velikokrat prav tako po krivem obtožena, da ni dovolj kulturna.

Tudi alternativna kultura išče svoj prostor pod soncem, tako kot ga je iskala Kunigunda. Mi je ne obsojamo in ji dajemo možnost da se razcveti v vsem svojem šarmu, mladostnem zagonu, se razvija in plemeniti, prav tako pa tekom festivala dajemo možnost obiskovalcem, da se z njo spoznajo, spoprijateljijo in v njej uživajo.

Tekom devetih dni festivala se na Kunigundi odvijejo tako koncertni večeri, razstave in inštalacije, raznolika uprizoritvena umetnost, intermedijski dogodki, (urbano) športne aktivnosti, predavanja ter lastne produkcije na aktualno družbeno-politično tematiko.

DMK - Dnevi mladih in kulture

Predsednik kluba: Teodor Majcenovič, [email protected], 070 334 450

Kontakt: [email protected]

Spletna stran: https://dmk.si/

Začetki festivala segajo v leto 1991, ko so se nadobudni šaleški študentje odločili, da bodo počeli stvari, ki si jih drugi ne upajo ali jih ne znajo.

Z nič finančnimi sredstvi, z le nekaj povratnimi denarnimi sredstvi, a z izjemno voljo, odličnimi idejami, kreativnostjo, drugačnostjo in delovnim elanom jim je uspelo – festival DMK je zagledal luč sveta in še danes ostaja eden najboljših in najbolj kvalitetnih festivalov za mlade.

Sploh pa je to prvi študentski festival, ki je nastal v samostojni Sloveniji. Razvijal se je, rastel, se širil in krčil. Predvsem pa se je obdržal skozi vsa leta in še danes predstavlja eno najpomembnejših aktivnosti Šaleškega študentskega kluba.

Festival sestoji tako iz koncertnih večerov, kot tudi razstav, uprizoritev in drugih kulturnih, športnih in izobraževalnih dejavnosti. V preteklosti so mladi med drugim v sklopu festivala organizirali Rock na gradu, Štafeto modrosti, Escape room, Electronic Fortress, Silent Pekarno in še mnogo drugega.

Park spet dogaja

Kontakt: [email protected]

Festival Park s5 Dogaja je sedaj že tradicionalni festival, ki ga vsako leto organizira dijaška sekcija Šaleškega študentskega kluba. Vsako leto se prične s koncem šolskega leta, aktivni dijaki pa z njim poskrbijo za udaren začetek poletnih počitnic. Festival ponuja priložnost mladim neuveljavljenim glasbenikom, kulturnikom, športnikom,… Poleg tega Park S5 Dogaja ponuja zanimive delavnice in tematsko obarvane dneve.