O projektu eMCe plac ozavešča

Mladinski kulturni klub eMCe plac priljubljeno alternativno zbirališče mladih z različnimi družbeno – socialnimi ozadji. Mladi tukaj preživijo velik del svojega prostega časa, se dobro počutijo in zaupajo zaposlenim in prav to je bilo glavno izhodišče za vzpostavitev programa eMCe plac ozavešča.

 

Zametki tega programa so nastali konec leta 2016, ko smo ob razgovoru z različnimi mladimi in mladinskimi delavci ugotovili, da so mladi vse bolj izpostavljeni uporabi prepovedanih drog. Začeli smo snovati program, preko katerega bi uporabnike ozavestili, ozaveščali in jim preko kreativnosti vzbudili kritično misel, tako pa zmanjšali tveganje, da postanejo uporabniki drog ali razvili odvisnost.

 

Poleg različnih lastnih projektov , smo se povezali tudi z društvi, ki delujejo na področju zasvojenosti in posredujejo informacije ter postavili polico za zgibanke in letake.

 

Program »eMCe plac ozavešča« je tako odziv na zaznani porast dostopnosti in uporabe drog med mladimi v naši lokalni skupnosti in naš prispevek k širšemu reševanju problematike.

 

Program podpirata Ministrstvo za zdravje (2017 – 2019 / 2020 – 2022) in Mestna občina Velenje.

 

Imaš za nas predlog, vprašanje, potrebuješ nasvet ali pomoč?

 

Piši nam na [email protected]

Dodatno gradivo, informacije, povezave ...

Novice

Droge in odvisnosti

Projekti

Kontakt in povezave