eMCe plac awareness programNews

POGOVOR S KATARINO UPLAZNIK

By 29 September, 2022 No Comments
Nadaljujemo s ciklom pogovorov z zanimivimi sogovorniki, ki jih pripravljamo v sodelovanju s Tino Felicijan iz Besedilnega ateljeja. 
Tokratna gostja je Velenjčanka Katarina Uplaznik – fitnes trenerka v Centru gibanja, tekmovalka v resničnostnem šovu Masterchef, mlada mamica, predvsem pa mlada ženska, ki svoj vsakdan že od nekdaj živi zelo nevsakdanje.
Kuč je dobra znanka velenjske mladinske scene, mladost je med drugim preživljala v eMCe placu. Kakšni so njeni spomini na ta prostor, kako je vplival na njeno odraščanje, ga danes še obiskuje in kako ga doživlja? Je zelo aktivna uporabnica družbenih omrežij in doseže številne mlade, ki morda iščejo vzor v njenem življenjskem slogu.
V neki objavi je zapisala: »Nikoli se nisem bala biti to kar sem. Vedno sem izstopala, včasih tudi na nesprejemljiv način. Družbi, zapovedim in stilu nisem sledila, vztrajala sem pri svojem in še vedno sem ista, čeprav sem se vmes nekajkrat izgubila.«
Kdo je bila nekoč, kako je postajala to, kar je danes? Kako se je takrat spopadala z (ne)sprejemanjem drugačnosti in kako se danes – kakšna je bila njena pot do pozitivne samopodobe?
Upa si izstopati, se izražati, iskreno govoriti o sebi in o svojih odnosih – kaj vse potegne za sabo to, da si upaš biti ti? Čuti, da ima vpliv na vrstnike in mladostnike – da je zgled?
Življenje jo je pripeljalo do zelo zanimivega poklica – deluje kot fitnes trenerka v Centru gibanja.
Kakšne veščine zahteva njen poklic? S kakšnimi ljudmi se srečuje, kako jih motivira za vadbo, skozi kakšne procese gredo med programom, kako vadba in spremembe telesa vplivajo na spremembo počutja, osebnost ljudi? Kako se jim spremeni življenje?
Poklic jo je pripeljal tudi do partnerja. Kako se prepleta njuno poslovno in zasebno življenje, kako delujeta v telovadnici, kako doma? Kako krmarita med podjetništvom, svojim odnosom, starševstvom? Včasih ma dost. Na družbenih omrežjih se ne prikazuje kot nikoli utrujena in naveličana, vedno srečna mama z vedno nasmejanim otrokom, je pa vedno v dobri formi, hehe.
Skratka, odkrito govori o neprijetnih občutkih v odnosih, v vsakdanjiku mame in tudi mačehe. Kako se znajde v materinstvu, kako kljubuje pritisku »biti popolna mama?«
Sodelovala je v resničnostnem šovu Masterchef in se ponovno zelo pogumno izpostavila – ne samo sodnikom, vrhunskim kuharjem, ampak ljudem na forumih, ki znajo biti zelo neprizanesljivi, tako do kuhanja kot do vizualne podobe, sodijo besede, dejanja, jedi … Zakaj si je odločila za to, kako se je imela?
Kaj naredi takrat, ko ji je težko? Kaj ji pomaga in kaj jo ohranja na pravi poti?
Uživajte v pogovoru!

EVENTS TODAY

Dogodki, ki so na sporedu danes.

23 May 2024

No Events were found.

UPCOMING EVENTS

To so naslednji dogodki, ki so na programu eMCe placa.

Ponedeljek
Torek
Sreda
Četrtek
Petek
Sobota
Nedelja
29
30
1
2
3
4
1
5
6
7
8
9
1
10
1
11
1
12
1
13
14
15
16
17
1
18
1
19
20
1
21
22
Current Date
23
24
3
25
3
26
2
27
28
29
30
31
1
1
2

Copyright © Zavod eMCe plac 2018 | Made by Matic Korošec