DAYS OF THUNDER – US Cars lake festival

By 5 maja, 2022 No Comments

4 junija, 2022 00:00

Datum

4. 6. 2022

Ura

Pričetek ob 13. uri

Lokacija

Velenjsko jezero,
Cesta Simona Blatnika 27,
3320 Velenje
Days of Thunder 2022 – srečanje ameriških vozil – se tokrat seli na čudovito lokacijo ob velenjskem jezeru, v Vista park.
☆ ogromen parking za US vozila
☆ ogromen camping site
☆ ogromen parking za obiskovalce
☆ 100m do plaže
☆ Live stage – 5 bands (Erotic Biljan & His Heretics; Hank & His Wild Racoons; Clockwork Psycho; The Trio – ZZ Top cover; 3TONE)
☆ food trucks
☆ 30m šanka

Kdo nastopa?

Erotic Biljan and His Heretics

garage rock'n'roll

Heretiki so svojo kariero začeli z igranjem standardnega ``sixties garage punk``, s kompilacijami ``Back from the grave`` in ``Pebbles``. Po začetnih koncertih je bila logična poteza ustvarjanje lastnih skladb in stilov ter sodelovanje na festivalih, kot sta X. Art & Music Festival v Puli, kjer so osvojili tretje mesto in slovenski festival YounGunz tour 4, kjer so prišli v finale in prejeli pohvalo za najboljšo zasedbo. Vabila na koncerte so prihajala z vseh strani. Tako so že pred izidom uradnega albuma zaigrali na Hrvaškem, v Sloveniji, Avstriji in Nemčiji ter si delili odre z znanimi zasedbami, kot so MC5 / DKT, QOTSA, Supersuckers, The Cynics, The Fuzztones, The Nomads, Juliette And The Licks. , Horrorpops, Meteorji ... in še veliko več.

Ker so jih videli kot koncertno atrakcijo, so prejeli povabilo Dancing Bearja, ki je leta 2007 izdal njihov prvi album SUPERSTICKY, album pa je požel pohvale skoraj vseh relevantnih medijev na Hrvaškem, v Sloveniji in Avstriji. Koncertna aktivnost se povečuje in na vsakem nastopu Heretics preizkušajo nove pesmi, kar na koncu povzroči drugi album z naslovom H IS FOR HERETICS izdan leta 2010, prav tako za Dancing Bear, ki je požel odlične ocene občinstva in kritikov ter se znašel v TOP 10 Hrvaških albumov za leto 2010, nato pa so Heretiki prejeli vabila za sodelovanje na kompilacijah, kot so regionalna EX-YU ROCK'N'ROLL BASTARDS, ki je izšla samo na vinilu za slovenskega založnika SubKulturni Azil in mednarodna kompilacija NO WAY OUT VOL.1 , ki jo je izdala angleška Dead By Mono Record, ki je na koncu privedla do nastopa v Združenem kraljestvu na festivalu Blast Off leta 2011.

V letu 2014 so posneli dva singla, ``Frenzy`` in ``Disgrace``, ki sta se našla tudi v znani garažni radijski oddaji Stevena Van Zandta (E street Band, Sopranos), Little Steven's Underground Garage - Genya Ravan Show. Prav tako je bil posnet album v živo z najboljšimi starimi pesmimi in nekaj novimi, leta 2016 pa je izšel vinil ``Devil stele my record`` za Dirty Old Label / Dancing Bear.
Album je bil posnet v pičlih šestih urah brez dodatnih posnemanj, kar je Heretikom omogočilo, da ujamejo njihovo surovo energijo in zvok, po katerem so znani in kaj ``producirajo`` na svojih koncertih. Album je izšel v ``limited edition`` LP različici v 3 barvah - standardni črni vinil, rdeči in rdeče-črni ``splatter`` vinil.

Znani po smešnih in eksplozivnih nastopih, bučni ritem sekciji, nalezljivih melodijah in močnih rifih, Heretiki nadaljujejo svoj pohod po klubih in festivalih, pri čemer poudarjajo živo glasbo kot najpomembnejši element svoje glasbe.

Clockwork Psychos

psychobilly

Nekoč je živela pošast. Spustila je čarovnico iz peči in vanjo vtaknila Janka in Metko na 250 stopinj. Volku je servirala babico potem, ko jo je zmehčala s kladivom, Sneguljčici je porinila jabolko nazaj v grlo, s kolom uspavala Trnjulčico in trenutno nekje preži na Rdečo kapico. Pošast sliši na ime Clockwork Psycho in stiska svet za vrat že od leta 2011, ko je idejna mama, kontrabasistka Lilit Clockwork ustanovila band skupaj s kitaristom Alom “Eržem” Erženom in bobnarjem, ki mu je pripadel ljubeči nadimek Dogz. V enem letu jim je uspelo iti na turnejo s Koffin Kats, igrati z Banane Metalik, posneti demo in izdati single na kompilaciji založbe Dynamite Music, kar je nekako kazalo na to, da je svojstveni način igranja psychobilly glasbe, ki so si ga izbrali, kar pravi.
Vsemu temu je sledil prvi album Nigtmares From Laibach, nastop z legendarnimi Demented Are Go, osvojena občinstva v Sloveniji, Srbiji, Avstriji, Italiji, Franciji, Španiji Nemčiji, Belgiji, na Hrvaškem, Madžarskem, Nizozemskem in Finskem in nastopi na festivalih kot sta Bedlam Breakout in Psychobilly Earthquake. Vsemu temu sta sledila še albuma I Don’t Give a Fuck in The Hated, ki sta jasno pokazala, da je pošasti kletka postala pretesna.
Kot pravi Frankensteinov stvor je tudi zamenjala kakšen ud, kar je leta 2013 prineslo starega znanca, prijatelja in zen bobnarja Marka, šest let kasneje verbalno nezavrtega kitarista Urbana in nazadnje v jeseni 2019 še frontmana skupine Eightbomb Jureta. Pošast je zagodrnjala, stresla se je gora in rodil se je EP Untamed Diamonds. Pulz je, novi organi delujejo in svet čaka.
Po kratkem usklajevanju, ki je sledilo zadnji operaciji, se je bojni pohod nadaljeval s slovensko invazijo Avstrije, Nemčije, Belgije, Nizozemske in Northtamptonskega festival, Bedlam Breakout…
Žal nam je načrte prekrižal soimenjak mehiškega lahkega piva in za kako leto smo se skupaj z ostalimi umaknili v sence. Na plano smo prišli, s snemanjem priredbe legendarnih Kuzel ob njihovem jubileju in snemanjem koncerta s čimer smo krstili odrske deske obnovljenega Šentjakobskega gledališča. Ampak nikar ne obupujte, zasedba ima zdaj štiri jezdece in kmalu pridemo posejati malo apokalipse tudi k vam. Another city we’re leaving in flames, another club left in the ash. Dajte otroke spat, spravite svoje pravljice na varno in pridite, ko se znajdemo pred vašimi vrati.

Stay cool! Stay Psycho!

Hank & his Wild Racoons

Redneckrockabillyboogie`n´blues

V Slovenijo se ponovno vračajo Hank and his wild raccoons, kar seveda ni naključje, saj njihovi predniki izhajajo ravno iz Trzina. Pra-pra babica Marjana Verovšek (kasneje se je preimenovala v Marry-Jane) je bila rojena v Domžalah.

Pri rosnih 16 je spoznala Antona Cvibla iz Trzina, po domače Kljukovega Tonča (po legendi je imel vedno en prst zakrivljen in govoril, da se bo k'šna ujela nanj)...in se je. Počakala sta do 18 leta, se poročila in pri 19-ih že odplula čez lužo. Takrat že preimenovan v Rusty-Hook Tony-ja, je izrazil željo, da bi imela veliko družino, zato sta se po 6 mesecih preselila na jug, kjer so bile parcele bistveno cenejše.

Alabama se jima je zdela kot biser, ki ju je spominjal na domovino. Kmalu so se jima rodili 3 sinovi, Billy Bob, Dixie in Junior. Tudi slednji niso čakali dolgo in vnučki so se vrstili... Hank, najstareši vnuk, o sebi pravi, da še ne razmišlja o poroki, saj se imajo z bratranci dovolj radi...

3Tone

blues

Živimo v dobi premen, minevanja in fatalističnega občutja smrtnosti, a tudi v dobi kataklizme se temo preglašuje žarka svetloba optimizma, strastnosti in želje preglasiti Smrt s tistimi pravimi tremi toni. Ti so mastni, umazani, se ne opravičujejo in iščejo korektur po okusu sveta, temveč izžarevajo samoniklost, ponos in predvsem popolno kemijo uravnotežene skladnosti. Vihar v kozarcu vode. Orkan v srcu in iz misli prelita esenca glasbe, pisane z veliko začetnico. Kaj še človek potrebuje, da je lahko srečen?
Ne, za to še niso izumili farmacevtskega pripravka ali živobarvne tabletke!

Po kozmičnem načrtu sta se prepletli najprej poti vsestranskega talenta izjemnega oratorja, glasbenika, odrskega improvizatorja in nepogrešljivega iskrivega humorja Mihe Eriča, znanega predvsem kot gonilni člen, prepoznavni glas Prismojenih profesorjev bluesa, ter basističnega wunderkinda Borisa Sadarja, ki se je med drugim kalil v zasedbi Res Nullius, S.O.A.P, Stand By, Cestar Blues Banda. Kmalu se je postavil temelj za resnejše delo, v sestavi pa je manjkal pomemben člen – bobnar. Kaj kmalu da beseda besedo, v igro glasbenih asociacij pa se po igri naravne nuje vključi savinjski talentirani bobnar David Slatinek, akademsko šolani ritmik in pravi bobnarski kameleon (po uvodnem razvoju s punkovskim bandom Država v malem je svojo srečo našel v fuzijski mešanici fussiona, jazza, latina, pustil pečat na United Grooves in The Wanted Four, konstituiral Big Band VOX ter se dokazal kot session glasbenik v igri s številnimi predstavniki slovenske estrade). V celoto se je dodal manjkajoči košček in sanje so postale realnost. Slovenija pa je dobila bend, ki stavi na stabilno in vnetljivo energijo števila tri, ki so ga v preteklosti potrdili Jimi Hendrix Experience, Cream, Jon Spencer Blues Explosion in še kdo!

V letu 2020, ko je ves svet obstal ter se resetiral, zapiral za zidove in je optimizma primanjkovalo kot Sahari vode, je luč sveta ugledala glasba skupine treh karakternih, zrelih in sočnih glasbenikov. Ime 3TONE pooseblja bistvo – maso in težo časa, v katerem živimo, še bolj pa mastnega nabritega bluesa s prostimi radikali igrivosti in prostega toka glasbenih misli, ki si drznejo namensko prestopati meje dovoljenega in žanrsko začrtanega. Tu je občutje delte Mississipija. Zvok ustne harmonike, ki se fantastično dopolnjuje z ravno prav distorzirano lap steel kitaro in vokali, ki jih v možganski korteks vpreda Miha Erič. Mastni bas igrivega, navdihnjenega in kot švicarska ura natančnega basista Borisa Sadarja gradi temelj in dopušča obenem impulzivno, močno in naelektreno igro krasnih bobnov Davida Slatineka. Imen in asociacij vam ne bi polagal na ušesa, a je to, kar se dogaja, prefinjeno samoniklo, izvirno in, kot bi rekli Primorci, »glasba za vse solde«. Tu je funk, tu je rock, tu je country, dodaja se še neka lastna začimba, ki poraja avtorsko glasbo s svetlobno hitrostjo.
Vidijo in ne samo slutijo se obrisi polnokrvnega, po mnenju tistih, ki so imeli čast to slišati, popolnoma definiranega albuma Influencer, ki ga bo sestavljalo ducat razgibanih, visokooktanskih skladb, ki bodo zlahka budile zavist pri zavisti polni podalpski glasbeni srenji. Pet inštrumentalov in sedem polnomastnih vokalnih. Recept je jasen – tri glave čutijo, znajo in vedo več kot le ena, poleg intelekta pa je v celoti čutiti obilo strasti, lakote po igri, odrskih nastopih, predvsem pa tisti kohezijski sili, ki se v pravih razmerah lahko zgodi le kot naravno stanje in ne kot sterilni laboratorijski eksperiment. Tu je znoj, tu je kri, tu je zrela izkušnja življenja in tu so trije fantastični dedci, lahko bi rekli fotri, ki vam bodo dali vetra, navili potenciometre na razbeljenih ojačevalcih in opnah do konca ter vas potešili s pravo, nehlinjeno dozo dušnega seksapila.

Zasedba v bližnji prihodnosti napoveduje izid singla in za jesen izid prvenca z ducatom svojih avtorskih skladb.

DANES DOGAJA

Dogodki, ki so na sporedu danes.

24 julija 2024
15:00 to 28 julija, 2024

Neki poletnega v Letnem kinu ob Škalskem jezeru

Druženje / Koncerti / Ostalo

[vc_column column_padding="no-extra-padding" column_padding_position="...

Več
17:00

Neki poletnega v Letnem kinu: Oblačila iz druge roke

Ostalo

[vc_column column_padding="no-extra-padding" column_padding_position="...

Več

UPCOMING EVENTI

To so naslednji dogodki, ki so na programu eMCe placa.

Ponedeljek
Torek
Sreda
Četrtek
Petek
Sobota
Nedelja
1
2
3
4
1
5
6
1
7
8
9
10
11
12
1
13
14
15
16
17
18
19
2
20
2
21
1
22
2
23
3
Current Date
24
2
25
2
26
2
27
2
28
1
29
30
31
1
1
2
3
4

Copyright © Zavod eMCe plac 2018 | Made by Matic Korošec