Tetameta // Smrt Boga in Otrok // Rak3ta

By 23 julija, 2021 No Comments

28 avgusta, 2021 19:00

Datum

28. 08. 2021

Ura

Pričetek ob 19. uri

Lokacija

Letni kino,
Cesta na jezero 7b,
3320 Velenje

TETAMETA

Tetameta je avdio-vizualni projekt s poudarjeno melanholično noto ambientalnega. Večslojni spevi sintesajzerjev v misli prikličejo podobe futurističnih pokrajin, hkrati pa se čutnejši segmenti zdijo že znani, kot spomini na otroštvo.

Vokal, klaviature: Patricia Arh
Bobni: Žan Šebrek
Projekcije: Jan Šuštar, Neža Knez

SMRT BOGA IN OTROK

Čudaškost in odtujenost sta stigmi, ki jih je SBO zadobil kot avantgarda ljubljanske trap mladeži že v samem začetku. Njihova brezkompromisna pojavnost in neobčutljiva izraznost sta odmevali kot basovski pank za internet generacijo. Zabavljači in depresivci, mučki provokatorji s/z (o)kultnimi predznaki, t.i. Les Enfants Terribles domače trap scene, a prvotno le gimnazijski prijatelji z misijo vsak petek.

Pod psevdonimom SBO se skriva izvirno ime benda – SMRT BOGA IN OTROK – ki je na naši sceni odjeknil skupaj z globalno popularizacijo trapa. Po nizu postfaktičnih podvigov, medmrežnih hitov in pojavov na bizarni lestvici slovenskega youtube trendinga s komadi kot so Tipi so pičke, Sara Bezovšek, Tvrdi L, P*** kurac , izdajo svoj prvi mixtape album v sodelovanju z dvojcem AMN (”Heroina: Trake ljubezni”, 2017), ki kulminira v oblikovanju psevdo-kolektiva GuapoGang in v izdaji, zdaj že klasičnega, Cypherja s Senidah na čelu. Po izidu uradnega EPja z naslovom ”III” (2018), zasedba doživi notranjo, intimno krizo, katero premleva v sodelovanju s Shaom, kar botruje dvojni digitalni izdaji (Sheitan en plastique, 2018 in Matin avec Sheitan, 2019) in povečanemu koncertnemu povpraševanju po bendu. S povratkom k izvirnosti svojega zvoka zaokrožijo svoje mladostniško delovanje in ob izdaji poslednjega EPja (”MMXV”, 2019) poniknejo.

Hiatus uradno prekinejo 1. novembra 2020 z izdajo plesne vizualizacije Psihonaut in s spletnim dogodkom, 8. decembra, v okviru koronskega koncertnega programa Kina Šiške. Prav tako na vseh pretočnih platformah izide kompilacija vseh najzgodnejših viralnih hitov kot EP pod naslovom ”MMXV”[B side] (2020). Obdobje povratka obeleži začetek sodelovanja z založbo SonicTribe, pod okriljem katere kot napoved albuma izide še single Postaja F z videospotom. 14. Marca 2021 SBO objavijo svoj dolgopričakovani, prvi uradni, celovečerni album z naslovom ”TRANS”. Skozi potek štirinajstih kompozicij se ljubljanski eksperimentalci obravnavajo kot otroci slovenske politične tranzicije in s tem označujejo lasten obrat od kontroverznosti trapa k introspekciji garagea, housea in elektra.

RAK3TA

Raketa je nadebudna didžejka, ki se od drum & bassa razgleduje proti junglu, hip hopu in UK Garageu ter med njimi (in izven njih) išče nove povezave. Njene sete vodi živahna melodija, ki v kombinaciji s polomljenimi ritmi ustvarja svojevrstno plesno celoto. S kotalkami in nasmehom na obrazu na oder vselej prinaša nalezljivo energijo. Kot gostja nastopa na različnih dogodkih po Sloveniji (K4DNB, Basolovka, Sistaz vith Attitude, Dance of the Undead, Mladost v Smokvici). Redno se loteva tudi organizacijskih projektov – najbolj viden je RUSH kot samostojni koncept drum & bass večerov v KUD Channel Zero. Poleg tega je Raketa še pobudnica dogodkov Damn, gurl! In R3K4, del skupinskega projekta TWIST in članica ekipe Basolovka.

Svojo klubsko pot je začela z udeležbo na DJ delavnici aprila 2018 v Klubu K4. Prvotni namen izziva in kreativnega medija zase je presegla z rednimi nastopi na DNB dogodkih ter vzpostavitvijo svojih klubskih večerov RUSH, ki jih namerava razvijati tudi v prihodnje in razviti nove načine kreativnega sodelovanja podmladka glasbene scene.

Če boste torej kdaj v večernih urah v centru Ljubljane videli pojavo, ki hiti mimo na svetlečih koleščkih – to je Raketa. In verjetno gre na dober žur.

Več na kunigunda.si.

DANES DOGAJA

Dogodki, ki so na sporedu danes.

29 maja 2023

No Events were found.

UPCOMING EVENTI

To so naslednji dogodki, ki so na programu eMCe placa.

Ponedeljek
Torek
Sreda
Četrtek
Petek
Sobota
Nedelja
1
2
3
4
5
1
6
2
7
8
9
10
11
1
12
1
13
1
14
1
15
16
17
1
18
19
2
20
1
21
2
22
23
24
25
26
1
27
1
28
1
Current Date
29
30
31
1
2
3
4

Copyright © Zavod eMCe plac 2018 | Made by Matic Korošec