Tetameta // Smrt Boga in Otrok // Rak3ta

By 23 julija, 2021 No Comments

28 avgusta, 2021 19:00

Datum

28. 08. 2021

Ura

Pričetek ob 19. uri

Lokacija

Letni kino,
Cesta na jezero 7b,
3320 Velenje

TETAMETA

Tetameta je avdio-vizualni projekt s poudarjeno melanholično noto ambientalnega. Večslojni spevi sintesajzerjev v misli prikličejo podobe futurističnih pokrajin, hkrati pa se čutnejši segmenti zdijo že znani, kot spomini na otroštvo.

Vokal, klaviature: Patricia Arh
Bobni: Žan Šebrek
Projekcije: Jan Šuštar, Neža Knez

SMRT BOGA IN OTROK

Čudaškost in odtujenost sta stigmi, ki jih je SBO zadobil kot avantgarda ljubljanske trap mladeži že v samem začetku. Njihova brezkompromisna pojavnost in neobčutljiva izraznost sta odmevali kot basovski pank za internet generacijo. Zabavljači in depresivci, mučki provokatorji s/z (o)kultnimi predznaki, t.i. Les Enfants Terribles domače trap scene, a prvotno le gimnazijski prijatelji z misijo vsak petek.

Pod psevdonimom SBO se skriva izvirno ime benda – SMRT BOGA IN OTROK – ki je na naši sceni odjeknil skupaj z globalno popularizacijo trapa. Po nizu postfaktičnih podvigov, medmrežnih hitov in pojavov na bizarni lestvici slovenskega youtube trendinga s komadi kot so Tipi so pičke, Sara Bezovšek, Tvrdi L, P*** kurac , izdajo svoj prvi mixtape album v sodelovanju z dvojcem AMN (”Heroina: Trake ljubezni”, 2017), ki kulminira v oblikovanju psevdo-kolektiva GuapoGang in v izdaji, zdaj že klasičnega, Cypherja s Senidah na čelu. Po izidu uradnega EPja z naslovom ”III” (2018), zasedba doživi notranjo, intimno krizo, katero premleva v sodelovanju s Shaom, kar botruje dvojni digitalni izdaji (Sheitan en plastique, 2018 in Matin avec Sheitan, 2019) in povečanemu koncertnemu povpraševanju po bendu. S povratkom k izvirnosti svojega zvoka zaokrožijo svoje mladostniško delovanje in ob izdaji poslednjega EPja (”MMXV”, 2019) poniknejo.

Hiatus uradno prekinejo 1. novembra 2020 z izdajo plesne vizualizacije Psihonaut in s spletnim dogodkom, 8. decembra, v okviru koronskega koncertnega programa Kina Šiške. Prav tako na vseh pretočnih platformah izide kompilacija vseh najzgodnejših viralnih hitov kot EP pod naslovom ”MMXV”[B side] (2020). Obdobje povratka obeleži začetek sodelovanja z založbo SonicTribe, pod okriljem katere kot napoved albuma izide še single Postaja F z videospotom. 14. Marca 2021 SBO objavijo svoj dolgopričakovani, prvi uradni, celovečerni album z naslovom ”TRANS”. Skozi potek štirinajstih kompozicij se ljubljanski eksperimentalci obravnavajo kot otroci slovenske politične tranzicije in s tem označujejo lasten obrat od kontroverznosti trapa k introspekciji garagea, housea in elektra.

RAK3TA

Raketa je nadebudna didžejka, ki se od drum & bassa razgleduje proti junglu, hip hopu in UK Garageu ter med njimi (in izven njih) išče nove povezave. Njene sete vodi živahna melodija, ki v kombinaciji s polomljenimi ritmi ustvarja svojevrstno plesno celoto. S kotalkami in nasmehom na obrazu na oder vselej prinaša nalezljivo energijo. Kot gostja nastopa na različnih dogodkih po Sloveniji (K4DNB, Basolovka, Sistaz vith Attitude, Dance of the Undead, Mladost v Smokvici). Redno se loteva tudi organizacijskih projektov – najbolj viden je RUSH kot samostojni koncept drum & bass večerov v KUD Channel Zero. Poleg tega je Raketa še pobudnica dogodkov Damn, gurl! In R3K4, del skupinskega projekta TWIST in članica ekipe Basolovka.

Svojo klubsko pot je začela z udeležbo na DJ delavnici aprila 2018 v Klubu K4. Prvotni namen izziva in kreativnega medija zase je presegla z rednimi nastopi na DNB dogodkih ter vzpostavitvijo svojih klubskih večerov RUSH, ki jih namerava razvijati tudi v prihodnje in razviti nove načine kreativnega sodelovanja podmladka glasbene scene.

Če boste torej kdaj v večernih urah v centru Ljubljane videli pojavo, ki hiti mimo na svetlečih koleščkih – to je Raketa. In verjetno gre na dober žur.

Več na kunigunda.si.

DANES DOGAJA

Dogodki, ki so na sporedu danes.

25 maja 2024
00:00

DMK Skejt Session

Ostalo

[vc_column column_padding="no-extra-padding" column_padding_position="...

Več
10:00

DMK – Painting Session

Druženje

[vc_column column_padding="no-extra-padding" column_padding_position="...

Več
19:00

Punk koncert – Alo!Stari, Pigs Parlament, Backstage

Koncerti

[vc_column column_padding="no-extra-padding" column_padding_position="...

Več

UPCOMING EVENTI

To so naslednji dogodki, ki so na programu eMCe placa.

Ponedeljek
Torek
Sreda
Četrtek
Petek
Sobota
Nedelja
29
30
1
2
3
4
1
5
6
7
8
9
1
10
1
11
1
12
1
13
14
15
16
17
1
18
1
19
20
1
21
22
23
24
3
Current Date
25
3
26
2
27
28
29
30
31
1
1
2

Copyright © Zavod eMCe plac 2018 | Made by Matic Korošec