Vasko & The Uncles from the dark, Alina

By 12 avgusta, 2020 No Comments

22 avgusta, 2020 19:00

Datum

22. 8. 2020

Ura

Pričetek ob 19. uri

Lokacija

Letni kino,
Cesta na jezero 7b,
3320 Velenje

Vstopnina

Prost vstop

Vasko & The Uncles from The Dark

Legendarni Vasko Atanasovski Trio je spomladi 2012 izdal znameniti album »Come To Me«, sledila pa sta še dva: »Feel« in »The Scissors«. Albumi so poželi izjemne kritike in močno zaznamovali slovenski in tudi tuji glasbeni prostor. Poleg številnih gostovanj na Hrvaškem, Makedoniji in v Srbiji, je zasedba izpeljala kar dve koncertni turneji v oddaljeni Kitajski in Hong Kongu, podali pa so se tudi v London, Nemčijo, Slovaško ter na daljšo turnejo po Argentini.

Deset let trajajoči zgodbi tria, v katerem je na kitaro igral Dejan Lapanja, bobne pa Marjan Stanić, se je proti koncu priključil še kontrabasist Žiga Golob. Z letom 2020 je kitaro zasedel Miha Petric, zasedba pa se je preimenovala v Vasko & The Uncles from The Dark, kakor so se prvič predstavili junija 2020 na Athens Music Week, ki je tokrat zaradi posledic epidemije potekal na spletu.

Zasedba štirih izjemnih mednarodno uveljavljenih slovenskih glasbenikov z Vaskom Atanasovskim na čelu s svojimi energičnimi in ekstatičnimi nastopi vabi k plesu in stoječim ovacijam. Besedila v angleščini, srbohrvaščini in slovenščini so v glavnem ljubezenska, navdihnjena s humorjem in z izvirnimi, duhovitimi metaforami. S pozitivnimi glasbenimi vibracijami že sedmo leto uspešno osvajajo rock, jazz in world music odre.

Avtor glasbe in besedil, Vasko Atanasovski, ki ga sicer poznamo po sodelovanjih s svetovno znanimi glasbeniki (Hindi Zahra, Living Colour, Vlatko Stefanovski…), mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov ter po izjemnem glasbenem opusu in izvirnosti, je s svojo glasbo prepotoval že precejšen del sveta.

Do sedaj je izdal že 15 avtorskih albumov, pred dvema letoma pa je največja založba na balkanu, Croatia Records, izdala album ‘Best of Vasko Atanasovski’, kar ga kot slovenskega glasbenika postavlja med zelo redke izbrance, saj je poleg legendarnih Buldožerjev edini s takšnim ugledom.

Zasedba:

Vasko Atanasovski – vokal, saksofon & flavta
Miha Petric – el. kitara
Žiga Golob – kontrabas
Marjan Stanić – bobni

Alina

Alina pripoveduje zgodbo lepote in svetlobe, s svojo specifično barvo glasu zna poseči tako po otožnih in žametno skelečih tonih harmonije kot tudi po udarnješih rockerskih izvedbah, v katerih z močjo in eleganco preseneti z improviziranimi prehodi vokala. Sposobnost interpretacije globokih čustev je morda  najbolj razvidna iz njenih skladb uglasbene poezije ter v izvedbah bluesa, jazza ter folk in rock šansona.  Alina je srečanje razigrano seksipilne rockerice in dramatično izpovedne soul pevke v eni osebi.
Rojena je bila v glasbeno družino in skozi leta odraščanja sodelovala v skupinah kot so: Larry bird, Matalaja, Suha južina, Kavaret, Ilex…

Kot kantaavtorici ji lahko prisluhnete na raznih prireditvah kulturnih in umetniških programov širom po Sloveniji ali pa na kakšnem izmed samostojno izvedenem celovečernem koncertu doma in preko meje.

Več na www.kunigunda.si

DANES DOGAJA

Dogodki, ki so na sporedu danes.

23 februarja 2024
17:00

Čakrajanka

Druženje / Ostalo

[vc_column column_padding="no-extra-padding" column_padding_position="...

Več
22:00

Frankie x Kontra x Indigo + Side, Beksuz, DJ Mrigo

Koncerti

[vc_column column_padding="no-extra-padding" column_padding_position="...

Več

UPCOMING EVENTI

To so naslednji dogodki, ki so na programu eMCe placa.

Ponedeljek
Torek
Sreda
Četrtek
Petek
Sobota
Nedelja
29
30
31
1
2
2
3
1
4
5
6
7
8
1
9
1
10
2
11
12
13
14
15
1
16
17
18
1
19
20
1
21
22
Current Date
23
2
24
3
25
1
26
1
27
1
28
1
29
1
1
2
3

Copyright © Zavod eMCe plac 2018 | Made by Matic Korošec