Kunigunda 2021Novice

INTERVJU: Cener // Alo!Stari

By 4 oktobra, 2021 No Comments

Cener

Tričlanska skupina lokalnih fantov, avtohtonih Velenjčanov, s katero se ni za šaliti kadar beseda teče o resnicah, mrzlemu piru in lepih ženskah. Fantje so navajeni udarnih ritmov, visokih bpm-jev, vse skupaj pa zavijejo v celofan s troglasnim zborovskim petjem v slovenskem jeziku. Na Kunigundina vprašanja so odgovarjali člani skupine Aljaž, Juš in Domen.

Letos na Kunigundi prvič predstavljate svojo novo izdajo, Ep pod imenom Za vse je dovolj. Česa?

Juš: Dovolj je žensk, dovolj je fantov, dovolj je…  lahko povem česa ni dovolj, dovolj ni nikoli pira pa denarja.

Aljaž: Dovolj pa je klobukov, majic, CDjev, tako da tudi vljudno vabljeni na naš merch stand.

Kje pa lahko najdemo vaš merch, ko se Kunigunda zaključi?

Aljaž: Pri vsakemu od nas. Pokličite kogarkoli, mene, Juša ali Domna, pa je to to. Mogoče tudi dostava na dom, za potne stroške se bomo pa zmenli.J e pa treba na tem mestu omenit Žiga Gojeviča, lokalnega artista, ki je kreiral podobo na majicah in CDjih. Še enkrat se mu lepo zahvaljujemo, kapo dol Žiga!

Glede na to da ste na ”izi”,a se kdaj skregate na vajah? A pride  do kakšnih navzkrižij? Kako je furat prijateljstvo / band?

Juš: Ja če kdo zamuja se skregamo. Velikokrat pride v igro Dremlov ego, pol pa se še doda moj, pa še Domnov, pol je pa fertik.

Atomska bomba.

Domen: No ubistvu se Juš največkrat skrega sam s sabo. Sam pol pa skadimo en čik pa zašpilamo tri komade pa je kul.

Ko gremo ven smo pa itak kolegi, pa zažuramo, tk da nimamo problemov s tem.

Imate kakšno srčno sporočilo za mlade na Kunigundi?

Juš: Ja, ja. Po koncertu smo tamle za šankom, pa predvsem tamlade.

Aljaž: Wink, Wink.

Alo!Stari

Novinci leta 2019, po izboru RTV MMC, ki so letošnjo pomlad osvežili sceno s komadom “Nea vem kam”,  so pravzaprav stari mački na glasbeni sceni. Z različnimi projekti, kot so Happy ol Mc’Weasel, Trash Candy in drugimi, so odigrali več kot 300 koncertov po celotni Evropi, zdaj pa je čas za nekaj novega, svežega, lokalnega. Poglejte kaj sta nam povedala člana skupine, bobnar Tomaž in pevec Tine.

Čeprav ste s to zasedbo relativno novi na punk sceni, ste trenutno izjemno priljubljeni. Se nam lahko na kratko predstavite, kje ste se spoznali, kdaj se je začela vaša skupna pot in od kod ime Alo!Stari

Tine: V bistvu se poznamo že več kot 20 let, bom rekel kar od malih nog. Praktično smo bili v takšnih in drugačnih bendih. Dobivali smo se v eni kleti, kakor narobe se zdaj to sliši… To so bili naši začetki in tam so se začele vse zgodbe, ki jih še danes pripovedujemo.

Tomaž: V bistvu se je takrat pol mariborske punk scene družilo skupaj, tako da nas je bilo, na pamet, približno 20 prijateljev in je iz tega potem vsake toliko nastal kakšen band. No, vedno so bili kakšni 3 bedni, ki so ustvarjali skupaj.

Močna punk zasedba torej?

Tomaž: Recimo ja, raje želja po res močni punk zasedbi.

V planu imate izdajo novega albuma? Če sem prav zasledila bo izšel 1. septembra. Že ima ime, katere teme ste obdelali? Kaj je njeno sporočilo?

Tomaž: Ime se glasi PA KA TE S TABO JE, oziroma kaj je narobe s teboj? Kaj je s teboj, ne? To je takšna klasična mariborska, ki se uporablja vsak dan. Lahko je mišljeno ljubkovalno, lahko pa tudi bolj grobo. Dosti je v mariborščini fraz, ki se lahko uporabljajo za sto različnih čustev.

Tine: Plata pa izide 1. septembra, digitalno in na CDju, slab mesec kasneje tudi na vinylkah.

Kakšen poseben razlog, zakaj vinylke?

Tine: Ker so ”pune” spet nazaj. Seveda vinylko, mi smo iz tistega obdobja, ko hočeš nekaj prijet v roke (smeh).

Tomaž: Isto kot CD, jaz nimam nič glasbe na računalniku, imam CDje.. more bit knjigica, moreš to povohat pa tako…veš kaj mislim? Če hočeš konkurirat s sceno, so vinylke must.

Letošnja rdeča nit je srcalo družbe, kaj vidite če se zazrete vanj? A imate za nas še kako kratko srčno sporočilo?

Tomaž: V zrcalu jaz predvsem vidim, moškega z odvečnimi kilogrami.

Tine: Veš kaj zrcalo družbe, tako daleč smo prišli, da mislim da je vsaka stvar, ki jo narediš v dobro, neka sprememba, ki jo drastično potebujemo in je dobrodošla. In to na kakršen koli že način. Ljudje razmišljamo različno, na tisoč in sto načinov. Cilj je, da najdemo neko skupno nit in tam delamo vse skupaj, v dobro, vse ostalo pa glej… če si debil, probaj ne bit debil. Probaj tisto pozitivno kaj imaš potisniti naprej, tisto kar pa ni kul pa… Verjami kar hočeš, samo ne tistega slabega prenašat na ostale.
Vsi mamo različna mišljenja, tako da, pozitiva!

Tomaž: In ne vsiljuj misli… ne res ne no.. pa ka te s tabo je no! Evo vidiš takoj!! (smeh)

DANES DOGAJA

Dogodki, ki so na sporedu danes.

23 junija 2024

No Events were found.

UPCOMING EVENTI

To so naslednji dogodki, ki so na programu eMCe placa.

Ponedeljek
Torek
Sreda
Četrtek
Petek
Sobota
Nedelja
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
1
8
9
10
11
12
13
2
14
15
16
17
18
19
20
21
1
22
Current Date
23
24
3
25
2
26
3
27
2
28
2
29
3
30
2

Copyright © Zavod eMCe plac 2018 | Made by Matic Korošec