Novice

INTERVJU: Edo Maajka

By 2 julija, 2018 No Comments

Na Letnem kinu ob Škalskem jezeru smo se pogovarjali z enim najbolj cenjenih hip hop ustvarjalcev na Balkanu. Edo Maajka je s svojim izjemnim nastopom in neverjetno energijo prepričal še najbolj zahtevne poslušalce!

Dobrodošli nazaj! Nazadnje smo vas v Velenju poslušali leta 2014, na isti lokaciji. Kako se počutite pri nas?

Vesel sem, da sem spet tu, da so me spet poklicali. Tu je odličen prostor, lahko bi tukaj nastopal vsak dan. Sveže zrak, gozd, dobri ljudje. Komaj čakam, da grem rapat na oder!

Vaša besedila so res močna, v njih govorite tudi o nacionalizmu, depresiji, korupciji, … Se vam zdi, da imate v teh časih zanje vedno več materiala?

Ja imam. V novem albumu Put u plus veliko pesmi govori o tej temah. Veliko govorim o tem, da moremo opozarjati na neumnosti in vsa sranja, na različno problematiko, vedno manj nas je in nekako moramo obstati.

Sami ste že omenili nov album, na katerem ste podpisani kot producent. Je bilo delo na albumu zato kaj drugačno?

Vse je drugače, gre za prvi album, ki je v celoti posnet z bandom v studiu, ni kot na albumu » Spomen ploča«, kjer sem predelal svoje pesmi in dodal dve tri, nove. Te so vse nove pesmi, vse so nastale z bandom. Imamo zelo »jeben« bend. V bandu so Mirsad Dalipi, to je neverjetno talenitran bobnar s Kosova, Maria Rašića, basist in producent, ima projekt Balkan Zoo band, igra z Baretom (Majke), produciral je nov album skupine Majke, tu je Yogi Lonich, američan, ki je igral s Chrisom Cornellom in je delal z veliko ljudmi,  zdaj trenutno je na turnerji Alanis Morissette, pa Toni Starešinić, ki ima dva neverjetna banda,  eden Chui ,drugi je Mangroove. Preverite te ljudi, res sem zbral odlično ekipo in naredil ta album!

Album je izšel po daljšem premoru. Kaj je bil povod?

Hotel sem ga čim prej izdati, morali bi ga prej izdati, ampak sem čakal  ljudi, ki so morali kaj posnet, zmiksat ali pa sem mogel jaz nekaj popravit. Tako da je uletel ob neugodnem času, dan pred svetovnim prvenstvom v nogometu. Ni dobil veliko odzivov, ampak mislim, da to še pride.

Kako gledate na svet, ste optimistični?

Kadar sem optimističen na albumu, sem optimističen na ta način, da tudi sam sebe opominjam na svoj optimizem in da to nekako zadržim v sebi. Tudi jaz se borim s črnimi scenariji, depresijo, tesnobo, težavami, ki jih ima veliko ljudi, ampak jih skrivam.

Na tej plošči pa odprto govorim o teh stvareh, kako mi je težko v določenih trenutkih, koliko mi pomeni podpora v teh trenutkih. Pesmi tipa No sikiriki, Put u plus, Ove godine slavim, delam zato, da bi sebe dvignil iz črnine, ne delam jih za publiko. Če se publika najde v tem, mi je super, ampak tu gre za moje samozdravljenje.

Kaj poslušate v avtu?

Veliko poslušam Nino Simone in  Bill Withersa pa Garya Clark jr.. Push T. in Kids See Ghosts, ta dva sta mi od rapa mogoče celo najboljše, kar sem slišal. Dober mi je tudi Nas, ampak ne tako kot ta dva!

DANES DOGAJA

Dogodki, ki so na sporedu danes.

24 julija 2024
15:00 to 28 julija, 2024

Neki poletnega v Letnem kinu ob Škalskem jezeru

Druženje / Koncerti / Ostalo

[vc_column column_padding="no-extra-padding" column_padding_position="...

Več
17:00

Neki poletnega v Letnem kinu: Oblačila iz druge roke

Ostalo

[vc_column column_padding="no-extra-padding" column_padding_position="...

Več

UPCOMING EVENTI

To so naslednji dogodki, ki so na programu eMCe placa.

Ponedeljek
Torek
Sreda
Četrtek
Petek
Sobota
Nedelja
1
2
3
4
1
5
6
1
7
8
9
10
11
12
1
13
14
15
16
17
18
19
2
20
2
21
1
22
2
23
3
Current Date
24
2
25
2
26
2
27
2
28
1
29
30
31
1
1
2
3
4

Copyright © Zavod eMCe plac 2018 | Made by Matic Korošec